Mooie bekers en mokken (én recepten voor warme dranken!)

Mooi van House Doctor
Mooi van House Doctor

Of er nou een fijne latte, warme chocomel of hete thee in zit; ik kan echt blij worden van een mooie mok of beker. Vooral in de herfst en winter! Deze mokken en bekers zijn beeldschoon, ook als je ze even niet gebruikt. Als extra bonus geef ik je nog wat recepten voor heerlijke warme dranken!

Van House Doctor is deze beauty van een mok, met een fijne ribbel in het midden. Perfect om je handen aan te warmen! De kleur klinkt ook al zo aangenaam: 'lake', in grijs. Deze mok shop je bij Bynord.nl.

gespot bij Lillenville
gespot bij Lillenville

Ook gespot bij Bynord.nl: deze prachtige mok 'Grod' van Broste Copenhagen. Die Scandinavische klasse, ik vind het prachtig. Hij is gemaakt van aardewerk, er zijn meer mooie onderdelen te koop in deze lijn.

Van Broste Copenhagen
Van Broste Copenhagen

Bij het Belgische Lillenville.be zag ik deze mokken met teksten. Ze zijn verschillende soorten, dus zoek de tekst uit die je passend vindt! Paar voorbeeldjes? 'Mam, je bent geweldig', 'jij en ik' en 'de allerliefste'. Check even goed als je gaat bestellen of je de juiste tekst hebt, de teksten matchen namelijk niet altijd met wat je op de foto ziet.

Ook mooi!
Ook mooi!

Ook mooi: mok Sablo van Skandinavien. In diezelfde Scandinavische tinten, prachtig! En bij Zusss.nl zag ik deze zwarte mokjes. Ook in deze lijn zijn allerlei accessoires verkrijgbaar. Mooi chic hoor, en zeker voor de winter een aanwinst. Vind je zwart iets te heftig? De lijn is er ook in het wit!

Mok van koper
Mok van koper

 

 

Deze koperen bekers zijn van Forrest Love en vind je bij Maison Koos. Wat een beauty! Deze bekers worden gemaakt door een klein Indiaas familiebedrijf. Leuk om te weten: koper heeft natuurlijke, zuiverende eigenschappen. Vul de beker met drinkwater en laat minstens 16 uur staan. Drink het water daarna op. Het is een praktijk die bij Ayurvedische beoefenaars uit India al heel lang in gebruik is, in het Westen is het niet echt ingeburgerd.
.
Nu wil je de mokken en bekers natuurlijk ook vullen met lekkers. Hier nog drie fijne tips!
.
Vanilla latte à la Starbucks

je maakt het met slechts drie ingrediënten! 
Maak een espresso. Schuim melk op met een scheut vanillesiroop erdoorheen. Giet de melk bij de espresso. Top af met een flinke dot slagroom. Genieten!
.
Roze chocolademelk
Deze tip gaven we eerder maar is zó lekker (en leuk!) dat we 'm nog een keer delen.
Warm melk op in een pannetje. Doe er een grote reep witte chocolade doorheen. Pak er een vanillestokje bij, schraap de zaadjes eruit en roer door de melk. Neem een stuk (zo'n 100 gram) roze zuurstok, breek in kleine stukjes en roer ze door de melk. Laat ruim een uur op een laag pitje staan, regelmatig doorroeren. Extra leuk als je er kleine stukjes witte marshmellow in doet. Enjoy!
.
Indrukwekkende thee
Hier in de Flavourites-studio zijn wij onvervalste theeleuten. Herkenbaar? Laat je dan verrassen door een van onze favoriete theemerken Lemon Poppy Tea. Het verhaal erachter is al heel bijzonder - de thee bestaat uit Albanese bergkruiden uit de bergen van Albanië - maar deze thee presenteert ook nog eens fantastisch. Bij Lemon Poppy Tea shop je de mooiste kruidentakjes in prachtig vormgegeven doosjes. Kokend water erbij en klaar is je indrukwekkende en ook nog eens heel lekkere kop thee. Heerlijk, 's avonds op de bank, dekentje erbij en genieten maar.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)