Nieuw label SophieGreen: allesreiniger in poedervorm. Slim, eco én mooi!

Fijn spul in een mooie fles.
Fijn spul in een mooie fles.

Hoe leuk als je in de Jumbo loopt en je zomaar tegen een heel tof, nieuw product aanloopt. Dat had ik laatst. In het schap van de schoonmaakmiddelen viel mijn oog op vrolijk gekleurde, tof vormgegeven flessen met een los zakje poeder erbij. Het bleek om SophieGreen te gaan, een nieuw eco schoonmaakmiddel waar slim over nagedacht is. Fles leeg? Een nieuwe kopen is niet nodig. Je doet het zakje poeder erin, vult zelf aan met water, even schudden en klaar. Deze eco-refill kun je los kopen in setjes van drie. Dat scheelt een hoop plastic flessen op de afvalberg! Geniaal bedacht, toch?

Handige spuitflessen
Ik houd ontzettend van mooie verpakkingen voor alledaagse producten (tipje: kijk eens op ons Pinterest-board voor inspiratie!). Niet zo gek dus dat bij de Jumbo de flessen (van die handige spuitflessen) van SophieGreen meteen opvielen. Vier verschillende kleuren, vier verschillende geuren. Héél lekkere, frisse geuren trouwens, met namen als 'Sunny Lemon' en 'Blue Rebel'. Ik was direct getriggerd en nam er twee mee naar huis. Bij beide flessen zat een gratis zakje navulpoeder.

Zó handig: even vullen, lauw water erbij, schudden en klaarrr
Zó handig: even vullen, lauw water erbij, schudden en klaarrr

Eco-refills
Het idee is dat je, als de fles eenmaalt leeg is, je het zakje poeder erin doet en zelf aanvult met water. Als je hiervoor lauw water gebruikt, lost het poeder snel op. Even schudden et voilà: je fles schoonmaakmiddel is ready for take-off. Is je fles leeg? Dan vul je 'm gewoon weer opnieuw aan met het poeder, dat je in losse zakjes (de eco-refills, verpakt per drie stuks in een doosje) koopt. Een Bottle4life noemen ze dat bij SophieGreen. Aangezien ik mijn boodschappen negen van de tien keer op de fiets doe, scheelt dat dus veel gesjouw met zware flessen. Dit zouden ze met alle producten moeten doen die voornamelijk uit water bestaan! Scheelt ook een hoop opslag- en transportkosten.

Kijk ze shinen, die knappe flessen.
Kijk ze shinen, die knappe flessen.

Zachte zeepgeur
Anyway, ik ging er dus mee poetsen. De producten bleken net zo te ruiken als hun vrolijke namen al deden vermoeden. Tenminste, hoe zou 'white pearl' ruiken? Nou, ik kan het je vertellen. Zacht, clean, fris. Geen scherpe 'schoonmaakmiddellucht', maar gewoon een zachte zeepgeur. Heerlijk. Ook fijn: de producten bevatten 99,9% natuurlijke ingrediënten en bevatten geen  schadelijke stoffen zoals fosfaten, chloor en ammonia. Géén chemische rommel dus op je aanrechtblad of in je badkamer, en vooral ook voor kinderen wel zo safe.  

Hier is dus echt over nagedacht, hè!
Hier is dus echt over nagedacht, hè!

Winnaar Packaging Awards
Inmiddels vind je SophieGreen op allerlei plekken in mijn huis. Niet verstopt in de keuken- en badkamerkastjes, want de hippe schoonmaakflessen zijn zo leuk. Die wil je showen! Eentje op het aanrechtblad, in de badkamer, op het toilet en in de slaapkamer van dochter, die haar eigen wastafel heeft. Er zijn twee allesreinigers (Blue Rebel en Orange Patchouli), een badkamerreiniger (White Pearl) en een keukenreiniger met de naam Sunny Lemon. En allemaal ruiken ze niet aleen heerlijk, ze zien er ook mooi uit. Leuk om te weten: SophieGreen won in de categorie 'Sustainability' de Packaging Awards, een prestigieuze prijs voor de mooiste verpakkingen. Super toch, dat een heel gewoon product als schoonmaakmiddel er ook heel tof uit kan zien? 

Vier flessen, vier geuren én het no-bottle sopje.
Vier flessen, vier geuren én het no-bottle sopje.

No-bottle sopje
Ik ontdekte trouwens ook nog een ander product van SophieGreen: het no-bottle sopje. Da's een schattig roze potje van karton, gevuld met zalig roze poeder. Je doet een theelepel poeder in een emmer warm water en je hebt een fijn sopje. De koker kun je, als hij na 25 schepjes leeg is, gebruiken voor je eco-refills. Zó goed over nagedacht. Dus... mocht je ook bij de Jumbo je boodschappen doen, check even het schoonmaakvak! Of bestel het online. Binnenkort ook te koop bij DA drogist. Kun jij lekker aan de slag met een frisse lentebries door je huis ;-).

 

  

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)