Minimalisme in de keuken: tips voor het creëren van een strakke ruimte

Minimalisme in de keuken: tips voor het creëren van een strakke ruimte
Minimalisme in de keuken: tips voor het creëren van een strakke ruimte

Als het aankomt op het inrichten van de keuken, heb je op dit moment vast en zeker een specifieke voorkeur? Misschien is deze voorkeur het aanbrengen van net even wat meer minimalisme in de keuken, dan zijn er een aantal investeringen die zeker het overwegen waard zijn. Een keuken in een minimalistische stijl zorgt voor erg veel rust en ruimte en het kan de keuken ook nog eens groter laten lijken. Wil je op dit moment maar al te graag weten hoe je dat het beste aan kunt pakken? Laat je inspireren in dit blog en lees snel verder.

Houd spullen uit het zicht en kies voor lekker veel opbergruimte in de keuken

Tijdens een keuken kopen in een minimalistische stijl, is het toevoegen van wat extra keukenkastjes een erg slimme keuze. Op deze manier kun je al je spullen beter uit zicht houden. Maar de keuken blijft hiermee ook nog eens vele malen overzichtelijker. Kies bijvoorbeeld voor het toevoegen van meer bovenkasten of laat een keukeneiland met veel onderkasten terugkomen bij jou in huis. Al met al is er op het gebied van het toevoegen van de opbergruimte meer dan genoeg mogelijk.

Maak gebruik van een rustig en neutraal kleurenpalet

En heb je ook al eens een keer nagedacht voor de kleur bij jou in de keuken? Ook daar is erg veel in mogelijk als je maar al te graag gaat voor meer minimalisme in de keuken. Probeer wel altijd te werken met een rustig en neutraal kleurenpalet. Denk daarbij aan kleuren zoals (gebroken) wit, grijs en beige. Misschien weet je op dit moment precies al wat voor soort kleuren je graag terug wilt laten komen in het ontwerp van je eigen keuken.

Stem de stijl van het keukenblad goed af op de stijl van de keukenkastjes

Je doet er het liefste alles aan om de keuken in een consistente en mooie stijl uit te voeren. Daarom moet het totaalplaatje goed met elkaar in balans zijn. Zo is het bijvoorbeeld altijd van groot belang om de stijl van het keukenblad perfect af te stemmen op de stijl en de kleur van de keukenkastjes. Het beste van alles? Dit hoeft gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Kies ervoor om te investeren in een complete keuken in een keukenwinkel. Zo weet je altijd zeker dat je de plank niet mis kan slaan. Wel zo belangrijk, natuurlijk.

Kies voor de nieuwste apparatuur met handige innovaties

Een belangrijke stap tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken in een minimalistische stijl, is het type apparatuur waar je voor gaat kiezen. Want maak je de keuze voor de nieuwste apparatuur, dan kan het zomaar zo zijn dat je hiermee aardig wat ruimte kunt besparen. Enkele bekende voorbeelden van dit soort apparatuur, zijn kookplaten met geïntegreerde afzuiging en een kokend water kraan. De apparatuur is erg handig in gebruik en is ook nog eens erg fraai om naar te kijken. Daarom is het investeren in dit type apparatuur een echte must voor bij jou in huis.

In een keukenwinkel doe je inspiratie op voor minimalisme in de keuken

De volgende stap? Dat is het brengen van een bezoek aan een keukenzaak. Waarom? Hier kun je namelijk enorm veel inspiratie opdoen voor het toevoegen van meer minimalisme in de keuken bij jou in huis. Ook krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke kleur- en materiaalcombinaties en wat voor soort opstellingen het erg goed doet voor een minimalistische keuken. En hierdoor heb je de keuken van je dromen in een mum van tijd uitgezocht.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)