Mini make-over voor de kinderkamer

Mini make over voor de kinderkamer
Mini make over voor de kinderkamer

Is je zoon uit zijn babykamer gegroeid of is de slaapkamer van je dochter toe aan een puber-update, maar zie je op tegen een enorm project? Check dan deze tips waarmee je de kinderkamer in een handomdraai een andere look & feel geeft.

Ander beddengoed
Deze verandering is echt easy peasy, want je hoeft er geen kwast of hamer voor in je hand te houden. Met nieuw kinderbeddengoed kun je de kamer al een heel andere uitstraling geven. Lag jouw oogappel steeds onder beddengoed met drukke patronen, striphelden of sprookjesfiguren? Dan kun je bijvoorbeeld switchen naar een mooie uni kinder dekbedovertrekset in zijn of haar lievelingskleur. We vonden deze kinderdekbedovertrekset van jersey bij Yumeko. En die is net zo zacht en comfortabel als een t-shirt! In de nieuwe kindercollectie zitten heel veel warme kleuren die een echt colour statement maken in de slaapkamer. Tegelijkertijd kan zo’n uni kleur ook zorgen voor rust in de kamer, en dat is weer fijn voor bijvoorbeeld je puber die daar huiswerk zit te maken.

LIttle Fox
LIttle Fox

Met print
Maak je je jonge kind nou juist blij met een print, dan moet je echt even kijken naar het beddengoed voor kinderen dat is ontworpen door Maartje van den Noort. Misschien ken je haar al van de mooie vogel illustraties, en nu heeft ze twee super schattige bostaferelen geschilderd. Welke dreumes wordt er nou niet blij van ondeugende en slapende vosjes (Little fox) of dartelende hertjes (Little deer)? Zo mooi, en allebei de sets hebben behalve de dieren ook nog mooie subtiele tekeningen van besjes, takjes en blaadjes die je kind echt het gevoel geven van een magische wereld. Little fox is er in een prachtige mauve tint en Little deer heeft als basis licht groen. 

Little Deer
Little Deer

Tijdloos Design
Oké, nog één voorbeeldje dan, omdat we het zo leuk vinden: het beddengoed met in glanzend garen geborduurde maantjes, die wel licht lijken te geven. Perfect voor een slaapkamer waarin je een minimalistische look & feel wilt met hier en daar een leuk accent. En het toffe van dit beddengoed is dat het eigenlijk tijdloos is, je doet er dus jaren mee.

Zo mooi, die subtiel geborduurde maantjes
Zo mooi, die subtiel geborduurde maantjes

Goed om te weten: Yumeko heeft alleen maar fairtrade kinderbeddengoed van 100 procent biologisch katoen waarvoor geen pesticiden en andere schadelijke chemicaliën zijn gebruikt. Wel zo veilig voor je kleintje. Bovendien is de productie milieuvriendelijk én sociaal verantwoord; het beddengoed wordt dus niet door kleine handjes aan de andere kant van de wereld in elkaar gezet. 

Andere gordijnen geven de kamer een hele andere uitstralling
Andere gordijnen geven de kamer een hele andere uitstralling

Andere gordijnen
Wat geldt voor het beddengoed in de kinderkamer, gaat ook op voor de gordijnen. Een andere kleur, andere textuur of ander materiaal kan je al het idee geven alsof je in een hele andere ruimte stapt. Je kunt echt alle kanten op, van dikke fluwelen en ribstof gordijnen voor een retro vibe, met een glittertje voor de kamer die wel wat glamour kan gebruiken tot ruimtebesparende vouw- en rolgordijnen voor kleinere kinderkamers. Kijk meteen even of het handig is om de gordijnen verduisterend te (laten)maken, zodat je kind lekker uitgeslapen uit bed stapt. 

Je kunt zo veel kanten op met nieuw behang
Je kunt zo veel kanten op met nieuw behang

Nieuw behangetje
Oke, hier moet je even de handen voor uit de mouwen steken, maar met een leuk behangetje kun je echt een statement maken. Je hoeft niet meteen de hele kamer te doen, een enkele muur of een strook is al voldoende. Ga voor een basic design als je gordijnen en beddengoed al heel uitgesproken zijn of kies juist een echte knaller met mooie prints als de rest van de kinderkamer vrij neutraal is. Er is zo veel leuk behang dat speciaal voor de kinderkamer is, maar je kunt ook meteen voor een future proof keuze gaan, zeker als je kinderen bijna naar de middelbare school gaan.

Heerlijk zachte badcape
Heerlijk zachte badcape

Mooi badgoed
Heeft je kind een wastafel op zijn of haar kamer, of misschien wel een eigen badkamertje, dan kun je ook mooie accenten toevoegen met nieuw badgoed. Heel stijlvol om dit af te stemmen op het beddengoed of de andere kleuren die je in de kinderkamer gebruikt. Voor de allerkleinsten, die nog in bad gaan en verzorgd worden in hun kamertje, kies je een aankleedkussenhoes en een badcape die matcht met de rest. Heerlijk toch, om je frisgewassen hummeltje te wikkelen in een fluweelzachte badcape, zoals dit sneldrogende exemplaar uit de Mini Dots collectie van Yumeko. Net als het beddengoed is ook deze serie van biologisch en fairtrade katoen. 

Zo zie je maar, een nieuwe look & feel kun je al snel voor elkaar krijgen met andere stoffen, kleuren en texturen!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)