Minder geld uitgeven aan je huishouden: 4 slimme tips en tricks

Minder geld uitgeven aan je huishouden: 4 slimme tips en tricks
Minder geld uitgeven aan je huishouden: 4 slimme tips en tricks

We besteden maandelijks vaak weer veel geld aan ons huishouden. Hoewel dat natuurlijk simpelweg nodig is en je er niet onderuit komt, kun je wellicht wel slimme en besparende keuzes maken. Zo hoef je er minder aan uit te geven! Benieuwd op welke manieren je dat voor elkaar krijgt?

Voordelig boodschappen doen
Je hebt wekelijks weer veel verschillende boodschappen nodig, om te kunnen eten en drinken. Probeer dan ook zeker gevarieerd te eten, om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Je kunt besparen door voordelig boodschappen te doen. Sla bijvoorbeeld de producten die lang houdbaar zijn in als ze in de aanbieding zijn. Denk aan pasta, rijst, gedroogde kruiden en verzorgingsproducten. En let ook op aanbiedingen rondom de producten die je veel gebruikt! Met een koffie aanbieding kun je bijvoorbeeld goed besparen als koffieliefhebber. Dat is mooi meegenomen! Koffievoordeel heeft een ruim aanbod, waar ook jouw favoriete koffiesoort tussen zit. Ideaal om voordelig te kunnen gaan genieten van jouw koffiemomenten.

Slimmer omgaan met energieverbruik
Ook je energieverbruik in huis is absoluut nodig: je kunt er niet omheen, net zoals bij de boodschappen. Toch zijn er veel slimme keuzes te maken, om minder energie te verbruiken. Tel uit je winst! Zet de verwarming bijvoorbeeld niet te hoog, maar trek liever een warme trui aan of kruip ’s avonds onder een dekentje. Doe de verlichting uit in de kamers waar je niet te vinden bent. Laat apparaten niet onnodig uitstaan – het is een kleine moeite om ze even uit te zetten.

Minder water verbruiken
In veel gezinnen kan er op eenvoudige wijze minder water worden verbruikt. Goed voor de portemonnee en het milieu! Douche bijvoorbeeld eens wat sneller: neem je voor om voortaan één minuut korter te gaan douchen. Je kunt nog altijd van je douche genieten, maar je bespaart al flink wat waterverbruik op de langere termijn. Zet de vaatwasser of de wasmachine alleen aan als het apparaat echt vol is. En laat de kraan niet onnodig aanstaan, tijdens het tandenpoetsen bijvoorbeeld. Het zijn kleine aanpassingen, die zeker op jaarbasis voor een verschil op de waterrekening zorgen.

Toekomstproof aanpassingen aan je woning
Als je een koophuis hebt, kun je eraan denken om slimme, toekomstgerichte aanpassingen aan je woning te doen. Laat de woning bijvoorbeeld goed isoleren. Zo hoef je ook weer minder te stoken! Verder kiezen steeds meer mensen voor zonnepanelen op het dak, om minder energie te hoeven verbruiken. Het gaat uiteraard om aanpassingen die allereerst om een investering vragen, maar die zich in de loop der jaren weer terugbetalen. Het is in ieder geval de overweging waard.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)