Milaan, here we come!

Milaan, here we come!
Milaan, here we come!

Jaaa! We zijn zo ontzettend blij om te kunnen zeggen dat we naar Milaan gaan dit jaar. Niet zomaar natuurlijk, maar naar de enige echte Milan Design Week! Natascha gaat de eerste paar dagen - nadat ze de 42 km heeft hardgelopen in Rome – (doe ik haar niet na…) en ik, Iza, ga juist de tweede helft van de week. We zijn beide super enthousiast en doen er dan ook alles voor om ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor deze mega-stad. Nu snap ik dat er veel lezers niet gaan, dus ga ik proberen je te overtuigen om een volgende keer wél te gaan. Ga je nou toevallig ook naar de Design Week dit jaar, dan zijn hier wat tips (ook handig voor een volgend jaar)!

Wie, wat en waar?
Milaan is een reuzenstad. Fijn want je gaat je zeker niet vervelen, maar ook lastig omdat je het liefst overal naartoe wilt en alles moet zien in een korte tijd. Maak dus voor jezelf een paar keuzes en stel prioriteiten. Zoek zo veel mogelijk van tevoren op op internet en kijk wat je écht interessant lijkt en wat je niet mag missen. Er zijn al hele lijsten met namen van designers en wie waar te zien is (Google vooral even op Salone del Mobile). Die zet je op een rij en leg je naast de kaart van Milaan. Probeer een soort route te plannen waarin je die prioriteiten sowieso zet, maar ook tijd overhoudt voor een fijne Italiaanse lunch en verrassingen onderweg. Plan ook zeker niet teveel op een dag, want Milaan is veel lopen en na een dag heb je je helemaal suf gekeken en gelopen. De volgende dag is het niet zo prettig om dat nog een keer te moeten doen. Daarnaast mis je vaak leuke dingen en kijk je minder om je heen als je een enorm strakke planning hebt. Geniet vooral optimaal van de tijd die hebt (en van de ijsjes en pizza’s natuurlijk)!
 
Tijd over?
Kan ik me bijna niet voorstellen, maar het zou kunnen dat je zo strak hebt gepland dat je tijd over hebt. Of je hebt je bijvoorbeeld voorgenomen om 1 dag uit te trekken om lekker te slenteren door de mooie stad. Ook een heel goed idee om dat te doen trouwens! Kijk van tevoren even naar leuke eettentjes (zijn er zó veel) en ga er een paar af. Kijk bij welke je in de buurt bent en neem de tijd om te genieten van het heerlijke eten. Ook slim om aan andere mensen te vragen die al vaker in Milaan zijn geweest. De beste tips komen vaak van de mensen die ervaring hebben!
Zin om te shoppen in de tijd die je over hebt? Snap ik heel goed, want Milaan ademt mode. Milaan is de thuisbasis van de grote designers en het fijne aan Milaan is dat bijna alle winkels dicht bij elkaar liggen, dus is het heel moeilijk om na een dag met lege handen terug naar je Airbnb te gaan :) Koop bij elk willekeurig toeristenwinkeltje een fijne kaart van het centrum (of gebruik handige apps op je telefoon) en laat je leiden door je favoriete winkels!
 
Extra tips:
-      In Milaan is de metro ontzettend overzichtelijk en handig. Vooral omdat de Design Week verspreid is over de hele stad en de afstand nog wel eens kan tegenvallen. Koop aan het begin van de dag een dagkaartje (of uur kaartje als je van plan bent in 1 gebied te blijven) en gaan met die banaan!
-      Italianen hebben over het algemeen goede smaak, dus als je even niet weet waar je moet eten o.i.d, vraag het aan een bewoner en laat je verassen!
-      Vermijd de allergrootste beurzen. Als je van commercieel design houdt of daar juist naar op zoek bent is het the place to be, maar anders zijn de kleinschalige exposities een stuk leuker! Kijk bijvoorbeeld even naar TortonaVentura en Brera.
-      Even heel praktisch: neem niet teveel spullen mee. Een klein tasje met een zonnebril, portemonnee en een flesje water moet genoeg zijn. Hoe lichter hoe beter! Neem ook je allerfijnste schoenen mee waar je zonder blaren mee terug kunt komen naar Nederland.

Wat een styling
Wat een styling
Vilte planten van Wandschappen
Vilte planten van Wandschappen

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)