Met deze 5 tips bespaar je energie!

Duurzaam wonen
Duurzaam wonen

Zó lekker dat de zomer is begonnen. De dagen zijn op z'n langst, plenty vrije dagen liggen nog voor ons. Fijn voordeel van de lange dagen en korte nachten: de energierekening is nu op z'n laagst. Wil je een extra steentje bijdragen aan een duurzame wereld én wil je besparen op je uitgaven? Dan heb ik hier vijf tips voor je!

Allereerst: je eigen energierekening. Wedden dat 'ie lager kan? Zo luidt het advies 'vergelijk energie' en leef bewust:
1. Check elk jaar via Overstappen.nl of het zin heeft om over te stappen zodat je energiekosten met weinig inspanning lager kunnen. Ik doe dit elk jaar, en met resultaat. Je kunt op deze manier flink besparen op je energie-uitgaven! Het enige wat je hoeft te doen is even je gegevens in te vullen, en Overstappen.nl checkt of het voordeliger kan. Tientallen energieleveranciers worden via dit systeem met elkaar vergeleken. Zo heb jij uiteindelijk de goedkoopste energieleverancier.
2. Leef bewuster. Weg met de halogeenspots en hierrr met duurzamere verlichting! En meer leuke tips - zie hieronder.

DIY LED-lamp van Snoerboer
DIY LED-lamp van Snoerboer

Nu je dankzij Overstappen.nl zo weinig mogelijk betaalt voor je energie, kun je kijken hoe je ook nog eens minder energie kunt verbruiken. Het is vaak een kwestie van mindset. Korter douchen. Nog even níet de verlichting aan, zoveel mogelijk de was buiten drogen i.p.v. in de droger en straks, als het weer herfst wordt, de verwarming gewoon twee graden lager. Wij zijn thuis alle halogeenspots aan het vervangen voor LED-lampen. Deze lamp van Snoerboer is echt ge-wel-dig, met het neon strijkijzer snoer en diamantvormige lamp. Wij hebben dezelfde diamantvorm van Snoerboer in de Flavourites studio hangen. Bijkomend voordeel: omdat het LED is, worden de lampen niet heet. 

Stijlvolle buitendouche
Stijlvolle buitendouche

Korter douchen? Er zijn allerlei gadgets op de markt die je hiermee helpen. Want ai, wat vinden we het lastig om ons douchemomentje in te korten... Toch vond de webshop Ecomondo.nl - specialist in duurzame gadgets - dat vrijwel alle hulpmiddelen om korter te douchen niet aan hun maatstaven voldeden. Niet duurzaam geproduceerd, slechte kwaliteit en noem maar op. Hun advies? Gebruik gewoon een (kook)wekker! Ik zou zeggen: of een gewone wekker, die zo'n vervelend, irritant geluid geeft. Zet 'm ver weg in de badkamer, zodat je onder de douche vandaan moet komen om 'm uit te zetten. Héél effectief!

Deze kookwekker speelt Für Elise van Beethoven als hij af gaat
Deze kookwekker speelt Für Elise van Beethoven als hij af gaat

Ook slim: zet een buitendouche in de tuin en gebruik die als zomerse dagen als alternatief voor de badkamerdouche. Koud water, dus goed voor je huid én beter voor het milieu. Wedden dat je er na twee minuutjes klaar mee bent? Deze buitendouche van Seletti van Wonenmetlef.nl vind ik al heel lang práchtig en is nu ook nog eens in de sale. Grijp je kans!

En nog een laatste tip: als je meubels koopt, check dan of ze duurzaam geproduceerd zijn. Let op FSC-hout, vermijd massaproductie en koop alleen als je iets écht heel mooi vindt. Of shop eens rond op Marktplaats of bij de kringloop! Superleuk, goed voor je portemonnee en beter voor het milieu.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)