Maak zelf een toffe kaartenhanger!

Toffe kaartenhanger
Toffe kaartenhanger

Heerlijk, de vakantie is aangebroken. Dat betekent ook tijd om weer wat leuke DIY projecten uit te werken. Misschien heb jij ook wel zin om even lekker creatief aan de slag te gaan. Dan is deze kaartenhanger een leuke tip!

Ik ben gek op kaartjes, vooral die met leuke quotes. Ik stuur ze op naar familie en vriendinnen maar je vindt ze ook terug in huis. In een leuke kaartenstandaard, op een showrek en de kaartenhanger is ook ideaal om ze aan op te hangen. Deze maakte ik helemaal zelf. Hoe ik dat deed, laat ik je in dit blog zien.

Benodigdheden
Benodigdheden

Benodigdheden voor de kaartenhanger
Je hebt 3 of 4 latjes nodig. Ik gebruikte ronde stokjes die 30 cm lang zijn. Je kunt natuurlijk ook vierkante of langwerpige latjes gebruiken. Kies wat jij leuk vindt! Bij de bouwmarkt vind je veel verschillende soorten. Ik heb ze zelf gezaagd, maar je kunt ze eventueel ook meteen bij de bouwmarkt op maat laten zagen. En dan nog touw, lint, wol of draad naar keuze om de stokjes mee aan elkaar vast te knopen. Voor de hanger heb je niet meer nodig! Het zwart-witte touw dat ik gebruikte, noemen ze ook wel bakkerstouw.

aan de slag
aan de slag

Aan de slag!
Bepaal eerst de afstand tussen de stokjes. Plak een meetlint op tafel als je tussen alle stokjes dezelfde afstand wilt hebben. Liggen ze goed, plak ze dan even met een stukje washi tape of plakband vast op tafel. Begin rechts- of linksonder. Knoop het touw vast en draai het eventueel nog 1 of 2 keer om het stokje heen. Herhaal dit bij alle stokjes. Boven laat je nog een stuk touw over. Doe dit ook aan de andere buitenkant. De beide stukken touw die je boven overhoudt, gebruik je om aan elkaar te knopen. Hier kun je de hanger later aan ophangen.

Aankleden met leuke stickers
Aankleden met leuke stickers

Bepaal dan of je in het midden 1 of 2 draden wilt. Je kunt er ook voor kiezen om dit op een speelse manier in te vullen. Dan knoop je het touw niet rechtdoor naar boven.

Opleuken met vlaggetjes
Opleuken met vlaggetjes

Je zal merken dat het nog wel even een klusje is om de stokjes recht te knopen. Als je hem ophangt, kun je hem nog een beetje bijstellen. Je kunt het touw nog een keer extra om het stokje draaien of het touw wat om het stokje zit een beetje naar voren of achteren draaien. En don’t forget: niet perfect is ook goed!

Eindresultaat!
Eindresultaat!

Kaartenhanger aankleden
Nu komt het leukste gedeelte! Je kunt de hanger gaan aankleden met leuke kaartjes, zakjes, slingers etc. Gebruik kant en klare producten of maak zelf mooie kaartjes. Met restjes stof kun je een leuke slinger knopen, een papieren zakje kun je gebruiken als plantenpotje en met kralen rijg je een mooie ketting. Gebruik knijpertjes en klemmetjes om alles mee op te hangen. Wie een hobbykast vol materialen heeft, vindt daar vast de leukste spullen om te gebruiken. Heb je dat niet? In de webshop bij Liefs van Cindy vind je alle benodigdheden in één pakket, super handig! Kun je meteen aan de slag!

Nog even een leuke plek zoeken en klaar is je zelfgemaakte eyecatcher! Staat trouwens ook leuk op de veranda. Deel je een foto van het resultaat? #flavourites #liefsvancindy

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)