Maak een weloverwogen keuze tussen acrylnagels en gelnagels

Maak een weloverwogen keuze tussen acrylnagels en gelnagels
Maak een weloverwogen keuze tussen acrylnagels en gelnagels

Wanneer je graag je nagels laat doen, heb je vast al regelmatig een gesprek gevoerd over de voorkeur tussen acryl- en gelnagels. Ondanks dat het grotendeels over persoonlijke voorkeuren en behoeften gaat, zijn er wel degelijk verschillen tussen de twee soorten nagelverlenging.

Waarom passen acrylnagels meer bij jou


Om de twee soorten nagelverlenging met elkaar te vergelijken gaan we eerst inzoomen op de acrylnagels. Hieronder sommen we drie kenmerken van acrylnagels op met daarbij de vergelijking met gelnagels:


Sterkte en duurzaamheid: Acrylnagels staan over het algemeen bekend als een stuk sterker dan gelnagels. Door de stevigheid van de acrylnagels gaan deze aanzienlijk langer mee dan gelnagels. Gelnagels breken over het algemeen sneller en zullen dus ook vaker vervangen moeten worden. Zo kunnen acrylnagels gemiddeld twee tot vier weken mee, terwijl je met gelnagels  Voor acrylnagels is geen UV-licht nodig om ze te laten uitharden. Acrylnagels kun je gewoon laten uitharden in de buitenlucht. Doordat arcylnagels snel drogen is het mogelijk om ze direct bij te werken en bij te veilen tijdens het aanbrengen van de nagels. Voor gelnagels is het gebruik van UV- of LED-licht nodig bij het drogen.
Geur: Tijdens het aanbrengen van arcylnagels komt er een bepaalde geur bij. Voor een aantal mensen geeft deze geurintensiteit de voorkeur voor acrylnagels. Mocht je dus geen voorkeur hebben voor de intense geur dan passen gelnagels misschien beter bij je.
Prijs: Over het algemeen zijn acrylnagels goedkoper om te zetten dan gelnagels.

 

Waarom passen gelnagels meer bij jou

Nu we gekeken hebben naar verschillende kenmerken van acrylnagels, zijn er ook factoren die ervoor zorgen dat mensen een voorkeur hebben voor gelnagels. Hieronder sommen wij een aantal van deze factoren op.


Flexibiliteit: Over het algemeen zijn gelnagels een stuk flexibeler dan acrylnagels. Hierdoor kunnen gelnagels comfortabeler aanvoelen dan acrylnagels. De flexibiliteit van de gelnagel wordt dus door veel mensen als erg fijn ervaren.
Uitstraling: Gelnagels zijn over het algemeen een stukje lichter dan acrylnagels. Daarnaast hebben gelnagels een natuurlijke uitstraling, mede door het flexibel ogen van de nagel. Bij gelnagels kun je ook kiezen voor een opties met meer glans of meer versiering.
Beter voor je nagel: Gelnagels zijn makkelijker te verwijderen dan acrylnagels en de kans op schade op de nagel is kleiner vanwege de mindere belasting door de gelnagel.

Uiteindelijk is jouw persoonlijke voorkeur natuurlijk doorslaggevend voor de keuze in nagelverlenging. Wij hopen je in ieder geval geholpen te hebben met het maken van deze keuze.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)