Maak een extra woonkamer... in de tuin!

Maak een extra woonkamer...in de tuin!
Maak een extra woonkamer...in de tuin!

Wat ben je een bofferd als je een tuin hebt! Het is zo lekker om buiten te zijn, beetje tuinieren en vooral genieten van de natuur en lange zomeravonden. Super leuk om dat genieten te doen in je mooi gestylde buitenkamer, als verlengstuk van je woonkamer. Je haalt binnen dus eigenlijk naar buiten, met net zulke mooie en sfeervolle meubels en accessoires. Wij laten je in dit blog vast wat leuke ideeën zien.

First things first, je kunt pas relaxen als je ergens lekker op kunt zitten of hangen. Een bank of comfy lounge stoel staat dus bovenaan je lijst. Ga voor een natural look die helemaal on trend is dit jaar, met materialen als teakhout, rotan en bamboe. Wij vielen als een blok voor deze bamboe bank met zachte zandkleurige kussens. Je kunt er een matching stoel en tafel bij nemen, maar dit teakhouten bankje en deze rotan fauteuil zijn ook perfect. Heel erg leuk en heel betaalbaar. Heb je een groter budget en een grotere tuin, check dan de modulaire tuinmeubels van Naduvi. En gewoon, omdat het super relaxed is, neem je ook een super grote zitzak van bijvoorbeeld Nin-Nit. De kids kunnen er uitgestrekt op liggen en als je ‘m in een stoelvorm vouwt, kun je er ook lekker op zitten.
.
Je maakt van een buitenruimte een echte knusse woonruimte door textiel toe te voegen. Dat kan natuurlijk in de vorm van extra kussens en heerlijke dekens of plaids voor tijdens de frisse avonden, maar denk ook eens aan een buitenkleed. Kun je meteen lelijke tuintegels onder verbergen. Je kunt een tweedehands kleed uit de kringloopwinkel nemen voor een boho sfeertje, maar het is ook heel gaaf om een groot, rond jute kleed neer te leggen voor die puur natuur look. En dan bestaan er ook nog speciale buitenkleden. VTwonen heeft een uitgebreide collectie ronde, vierkante en rechthoekige kleden in allerlei kleuren en patronen.

Mooi en duurzaam: een buitenkussen gemaakt van gerecyclede flessen (Ferm Living @Wonen met Lef)
Mooi en duurzaam: een buitenkussen gemaakt van gerecyclede flessen (Ferm Living @Wonen met Lef)

Leuk is om je buitenkleed te matchen met je vloerkleed binnen. En dat geldt eigenlijk ook voor de kussens en dekentjes, je laat binnen en buiten echt in elkaar overlopen als je voor dezelfde stijl of hetzelfde kleurenschema gaat. De dekens uit de Living collectie van Hamamdoek zijn niet alleen handig om onder weg te kruipen tijdens een heerlijk lange borrelavond in de tuin, je neemt ze ook zo mee naar het strand of gebruikt ze als picknick kleed. Ook fijn zijn deze kussens (met matching plaid) van Ferm Living @Wonen met Lef. Ze zijn gemaakt van gerecyclede flessen, wel zo handig als je ze buiten gebruikt.

Sfeervolle buitenverlichting van ByBazz (links) en Cottonball Lights (rechts)
Sfeervolle buitenverlichting van ByBazz (links) en Cottonball Lights (rechts)

Loungebank: check. Vloerkleed, kussen en dekentjes: check check check. Let’s move on to lightning! Want ook dat heb je buiten nodig en niets is zo gezellig als een mooie brandende kaars of andere sfeerverlichting. Wij zijn al jaren fan en grootgebruikers van de lichtsnoeren van Cottonball Lights en die kunnen we iedereen aanraden. Verkrijgbaar in maagdelijk wit en prachtige kleurencombinaties en de speciale buitenserie heeft maar liefst 2,4 meter aan lampjes en een snoer van vijf meter!
.
Ook heel sfeervol zijn deze lampionnen, gemaakt van rijstpapier. Een echte boho meets beach eyecatcher. Hang ze op aan een tak, parasol of aan de schutting en doe er een led lampje in. Less is in dit geval niet more, want hoe meer je er ophangt, hoe beter! Zo mooi als ze allemaal bewegen in een zuchtje wind. Op de grond zet je verschillende windlichten van bijvoorbeeld zwart metaal gaas of mooi naturel rotan en hout. Liefst met een mooi raster of patroon, zodat je een prachtig bewegend schaduwspel krijgt voor een magische avond. En houd je het liever simpel, dan steek je een paar mooie tuinfakkels in de grond of in terracotta potten. Net zo leuk!

Ook windlichten en tuinfakkels zijn echte musthaves voor je buitenkamer (links Naduvi, rechts Rustik Lys @Villa Madelief)
Ook windlichten en tuinfakkels zijn echte musthaves voor je buitenkamer (links Naduvi, rechts Rustik Lys @Villa Madelief)

Eigenlijk is je tuinkamer nu klaar voor gebruik, maar voor de echte finishing touch zet je er nog een buitenhaard neer. Want wie binnen een open haard heeft, weet hoe heerlijk dat is. En wie geen open haard heeft, die heeft dus met zo’n outdoor exemplaar de kans om óók bij een knapperend vuurtje te zitten! En niet alleen dat, als je de gelukkige eigenaar bent van deze Weltevree  -zeg maar de Rolls Royce onder de outdoor haarden- dan kun je buiten pizza’s en brood bakken, barbecueën en lekkere ovengerechten maken. Dat is toch het ultieme buitengevoel. Bring out the sun en zeg maar dag tegen je woonkamer, hallo tuinkamer!

Ultiem genieten bij de buitenhaard! (Weltevree @Studio Perspective)
Ultiem genieten bij de buitenhaard! (Weltevree @Studio Perspective)

Meer lezen over wat je kunt doen met een klein balkon? Check dit blog.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)