Lieve kaartjes voor de moeilijke momenten in het leven

Altijd handig, een voorraadje kaarten in huis
Altijd handig, een voorraadje kaarten in huis

Het is o zo makkelijk om mooie, vrolijke kaarten te vinden voor verjaardagen en andere feestelijke gebeurtenissen, maar heb je nou een kaartje nodig om iemand een hart onder de riem te steken of sterkte te wensen, dan kom je vaak uit op saaie, nietszeggende landschappen. Maar dat hoeft niet, want wij vonden hele stijlvolle kaartjes voor de moeilijke momenten in het leven!

Troostende sets
Ze niet alleen heel mooi, maar ook super handig, deze sets van Hello August. De ene set heeft zes verschillende troostkaartjes, in een mooi subtiel kleurenpalet en zachte illustraties. Op elke kaart staat al een troostende boodschap, voor als je zelf de woorden niet kunt vinden. En de andere set bevat acht kaarten die symbool staan voor een bemoedigende knuffel. Ook weer met passende, maar wel moderne designs. Je kunt bij Hello August ook losse sterkte- en beterschap kaarten bestellen. Goed om te weten, ze worden allemaal geprint op gerecycled papier met maïs-, druif- en amandel restanten bevat. Wil je helemaal nooit zonder originele kaartjes zitten, check dan 50 moments in a box!

Dit is geen kaart, maar een knuffel
Dit is geen kaart, maar een knuffel

Papieren knuffel
This is paper hug is één van de leuke Kop op-kaartjes die we zagen bij Plek Conceptstore. Het zijn stuk voor stuk kaartjes met een vrolijke, positieve uitstraling die iemand al meteen dat kleine beetje energie geven dat ze zo hard nodig hebben. Samen met jouw lieve woorden op de achterkant voelt het echt als een knuffel op afstand. 

Een luchtkus van Studio Bertha
Een luchtkus van Studio Bertha

Kleine verhaaltjes
Oh de prachtige illustraties van Studio Bertha zijn eigenlijk kleine verhaaltjes. Ook op de troost en steun kaartjes staan heel treffende tafereeltjes die de sombere gedachtes van de ontvanger heel even doen verdwijnen. Ze zijn echt perfect voor als je niet goed weet wat je moet zeggen, the image says it all. En alleen al het feit dat je moeite hebt gedaan om een lieve kaart te sturen, dat zorgt al voor een klein zonnestraaltje.

Magische regenbogen
Magische regenbogen

Magische regebogen
De Happy Windows kaarten van Happy Whatever zorgen met behulp van een beetje zonlicht letterlijk voor magische regenbogen en die hebben we allemaal wel eens nodig. Op de een of andere manier geven ze energie,  positieve gedachtes en brengen ze je even naar een andere wereld. Er zijn verschillende designs, waaronder krachtige edelstenen, een unicorn en een raket. Die laatste zijn perfect voor jonge kinderen. En super handig, de regenboogmakers laten geen lijmresten achter en zijn verplaatsbaar en herbruikbaar.

Troost uit de natuur
Troost uit de natuur

Stilleven
Prachtig zijn de kaarten met botanische prints van Days of Bloom. Heel sereen, en mooi symbolische stillevens. Ze hebben een blanco binnenkant, zodat je je eigen verhaal aan de ontvanger kunt schrijven. Ook de kaarten met de vogeltjes zijn heel bijzonder, en misschien wel een hele goede manier om iemand met verdriet weer even de schoonheid van de dingen om hen heen te laten zien. Alle ontwerpen zijn met de hand geschilderd en gedrukt op fsc-gecertificeerd papier. 

Wanneer je zelf de woorden niet kunt vinden
Wanneer je zelf de woorden niet kunt vinden

Gedicht
Kun je de woorden nou echt niet vinden, dan doet Saar dat toch voor jou! Je vindt bij Saar's boekenplank kant en klare gedichtkaarten, maar je kunt ook een persoonlijk gedicht laten maken. En zo'n kaart met een gedicht kan natuurlijk ook heel goed voor jezelf zijn, omdat het misschien net de woorden zijn die voor jou van betekenis zijn. Check ook de kaarten van De Gedichtenkamer. Soms hebben ze een korte quote, soms een mooi gedichtje, maar altijd zijn ze er voor jou als woorden tekort schieten.

Troost kan ook heel relativerend zijn
Troost kan ook heel relativerend zijn

Met humor
Soms is een beetje humor het beste medicijn bij verdriet en gelukkig zijn daar hele leuke kaartjes voor. We vonden originele troostkaartjes met een knipoog bij Kaartje van El, bijvoorbeeld die van Studio Flash. Ze worden gedrukt met een letterpress, waardoor ze een reliëf krijgen en er niet alleen bijzonder mooi uitzien, maar ook heel bijzonder aanvoelen. Onze persoonlijke favoriete kaart om iemand op te beuren heeft echt een dikke vette knipoog en is gemaakt door Studio Inktvis. Heel relativerend.

Kijk voor nog meer inspiratie in onze kaartenrubriek.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)