Leuk: 5x de Bretonse streep

Een klassieker die nooit uit het modebeeld verdwijnt
Een klassieker die nooit uit het modebeeld verdwijnt

Hij is klassiek. Hij is iconisch. Hij kan altijd en geeft elke dagelijkse outfit (jeans, rokje, maxiskirt) Franse allure. Ik heb het over de Bretonse streep, waar de fijne webshop van Plein Publique in grossiert. Van truitjes met lange mouw tot zomerse shirts: de streep loopt als rode draad door de collectie. Dit zijn mijn favoriete items!

Wie mijn blogs een beetje volgt, weet dat ik houd van basic, duurzaam, tijdloos. Less = more. Ik hoef niet heel veel, maar wát ik aanschaf, moet wel echt goed en een match met mij zijn. Een van de shops die wat dat betreft perfect bij mij passen is Plein Publique. Eigenaresse Nicole is weg van de Bretonse streep: niet zo heel gek, want het is een klassieker die nooit uit het modebeeld verdwijnt. Leuk dat je op de website van Plein Publique een stukje geschiedenis kunt lezen over de Bretonse streep. Dat 'ie in de 19e eeuw werd geïntroduceerd bij de Franse marine doordat de lokale bevolking garen spon en shirts maakte met 21 strepen (de 21 strepen staan voor de 21 overwinningen van Napoleon, dat je 't weet). En dat Coco Chanel een statement maakte door de vrouw uit haar corset, en in de Bretonse streep te hijsen. Leuk om te zien is het Pinterest account van Plein Publique waarop je allerlei beroemdheden in de Bretonse streep kunt zien, en dat zijn er nogal wat! Op de foto hierboven zie je trouwens deze prachtige trui met boothals, hij is te koop in verschillende kleurencombi's ( € 99,-).

De Bretonse streep: eeuwig on trend
De Bretonse streep: eeuwig on trend

Anyway, mijn favoriete items dus. Als eerste deze witte trui met diep donkerblauwe streep. Die past dus perfect bij mijn donkerblauwe rokje van Monique van Heist, of bij mijn lievelingsbroek van diezelfde ontwerpster. Maar: ook erg leuk op een jeans of op mijn korte jeansbroekje. Superleuk en fris voor deze zomer! En die van volgend jaar. En van het jaar daarna. Want zo is het met de Bretonse streep: hij blijft eeuwig on trend. Zo werkt dat nu eenmaal met klassiekers. Hij is er trouwens ook in het wit met zwart (€ 99,-).

Trui van merinowol, mooi en klassiek!
Trui van merinowol, mooi en klassiek!

Misschien staat je hoofd nu in de lente niet naar zwart, maar ik kan deze kleur het hele jaar door wel kopen. Vooral omdat ik dit soort items niet echt seizoensgebonden vind. Supermooi en klassiek vind ik deze trui van merinowol. Lekker luxe ook. Daar ga je jaren van genieten, wedden? Hij kost € 129,-. 

Toffe tanktop
Toffe tanktop

Nog zo'n heel, heel, heel tof item: deze tanktop. Prachtig hè! Héél erg leuk.

Ook mooi, jurkjes met streep
Ook mooi, jurkjes met streep

Wat ik leuk vind is dat Plein Publique nu niet alleen maar tops meer heeft, maar ook jurkjes met diezelfde mooie streep. Zie je jezelf deze zomer al flaneren over de boulevard? Ik wel! Leuk met sneakers of juist 's avonds met high heels. Supertof. Het jurkje is er in jeansblauw of zwart en kost € 89,-.

Merde, il pleut
Merde, il pleut

En nu we toch in Franse stemming zijn: ik vind deze paraplu helemaal top. Briljant! Merde, il pleut. Maar ik heb mooi wél een streepjestrui aan :-)

 

 

reacties op dit blog (1)

01 mei 2018
anja kluijtmans
Heel aparte kleding, het mooist vind ik het jurkje
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)