Lekkere tips voor een vegan kerstdiner

Lekkere tips voor een vegan Kerst diner
Lekkere tips voor een vegan Kerst diner

De bladen van de supermarkten staan vol met de heerlijkste kerstmenu’s. Opvallend dit jaar is dat er heel erg wordt teruggegrepen op traditionele, gerechten. Veel vlees, veel vis en romige gratins. De vegetariërs en veganisten schieten er wel een beetje bij in. Gelukkig zijn er heel veel foodbloggers die originele en lekkere recepten delen. Op ons Kerstmis Recepten Pinterest bord vind je genoeg inspiratie! Hieronder laten we alvast een aantal gerechten zien.

Als amuse of borrelhap is het heel makkelijk om een vegan plateau samen te stellen. Je kunt zoet en harig variëren, het makkelijk of wat meer bewerkelijk houden en aanpassen voor jong en oud. Wanneer je als basis wat rauwkost, crackers, dips, fruit en noten neemt, ben je al een heel eind en kun je het upgraden met zelfgemaakte vegan cheese, vijgen, dadelbrood en smeersels. Het is jouw feestje!

Een groente die zich goed leent voor het maken van volle, smakelijke voorgerechtjes is de rode biet! Wij zijn in ieder geval dol op die zoete, aardse smaak. En een voorgerechtje dat niet alleen heel  lekker is, maar er ook nog eens heel mooi uitziet, is een carpaccio van chioggia bietjes. Deze bietjes hebben een roze rode met witte binnenkant, heel mooi! Combineer het met wat rucola en citrusfruit of met een frambozen balsamico dressing of vegan cheese.
Van bietjes kun je ook hele lekkere tartaar maken, bijvoorbeeld in combinatie met een doperwtenpesto of quinoa. Kun je heel mooi opdienen en in cirkel, subtiele garnering erbij en je hebt een simpel, maar prachtig voorgerecht.

Als je zoekt op vegan hoofdgerecht kerst, dan kom je gegarandeerd gerechten met (gevulde) pompoen en paddenstoelen Wellingtons tegen. Heel erg lekker, maar heb je dat met Kerst 2020, 2019, 2018 én 2017 ook al gemaakt, dan is het tijd voor wat anders. Dus skip de zoekterm kerst en je vindt opeens heel veel andere, net zo feestelijke hoofdgerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paddenstoelenrisotto, of een aromatische aubergineschotel. Groene salade erbij, mooi opdienen en smullen maar! Mocht je nou toch voor die pompoen of Wellington gaan, ook daar hebben we aan gedacht op ons Kerstmis Recepten bord.

Altijd een gaatje voor het nagerecht overhouden! Heb je nou zwaar getafeld, dan is sorbetijs een goed idee. Bijvoorbeeld zelfgemaakt friszoet frambozen sorbetijs met verse vruchten of mango sorbetijs met kokosyoghurt en geroosterde kokosvlokken. Nice! Mag het wel wat voller, dan kun je kiezen voor een klassieke (vegan) tiramisu. Caramel liefhebbers in huis? Ga dan voor een banoffee pie of salted caramel pudding. 

Kijk op ons Kerstmis recepten Pinterest bord voor nog meer inspiratie voor een heerlijk kerstdiner. Eet lekker!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)