Leg je jaar vast in beeld met deze 5 bijzondere tips

Kwartetcadeau
Kwartetcadeau

Aan het einde van het jaar blik ik altijd terug op het afgelopen jaar. Zo ook dit jaar. Maar meer dan ooit heb ik de behoefte om dit jaar vast te leggen in woord en beeld. Ik ging op zoek naar bijzondere ideeën om ook over twintig jaar nog terug te kunnen blikken. Deze vijf ideeën wil ik je niet onthouden!

Maak je eigen 2020 kwartet
Mag ik van jou in de categorie 'mondkapjes'... de eerste treinrit met een mondkapje op? De mooiste wandelingen, momenten thuis, mondkapjes-selfies: je hebt zó een kwartet bij elkaar gemaakt. Je maakt het heel eenvoudig via Kwartetcadeau.nl. Lange verhalen hoef je er niet bij te schrijven, de foto's spreken boekdelen.

Dagboek voor grote en kleine momenten
Dagboek voor grote en kleine momenten

Dagboek 2020 (met terugwerkende kracht)
Een dagboek vul je meestal in op het moment dat je iets voelt, beleeft of wilt vastleggen. Maar het jaar 2020 is nú nog vers... Je kunt het dus best met terugwerkende kracht maken. Dit Dagboek voor grote en kleine momenten is heel geschikt. Blader eens door je foto's van afgelopen jaar. Laat de meest dierbare afdrukken, plak ze in dit boekje en schrijf erbij wat er op dat moment speelde. Een fijne activiteit om de komende tijd te doen. Vul eventueel aan met nieuwsberichten. En echt, over een tijd weet je niet meer precies hoe alles ging, wat je voelde etc. Maar het is een goede jaar om dit indrukwekkende jaar voor jezelf (en eventueel voor je gezin) vast te leggen.

Printcandy
Printcandy

Poster met quote
Ook een leuk idee: verzin een quote die voor jou alleszeggend over 2020 is, en laat er een poster van maken bij Printcandy.nl

Easycollage-grootzus
Easycollage-grootzus

Fotocollage
Leg je gevoelens en herinneringen liever vast in beeld dan in tekst? Dan is het ook een leuk idee om zo'n fotocollage van Easycollage.nl te maken. In een van de leuke templates (zoals deze van Grootzus) schuif je je meest dierbare foto's van het afgelopen jaar. Easy.
.
Interview je kinderen (en jezelf)
In eerste instantie dacht ik: ik ga samen met de kinderen ook het jaar vastleggen in tekst en beeld. Ik ga ze vragen om op te schrijven hoe ze het jaar hebben beleefd. Maar bij nader inzien dacht ik... Ik kan ze ook interviewen. Camera aan, en tijdens het eten een gesprek op gang brengen. Eventueel met een pot met briefjes met vragen als 'Welk moment van afgelopen jaar blijft je voor altijd bij?'. Ik denk dat je er een prachtig document mee maakt.
.
TIP voor 2021
Wil je nu al meteen je herinneringen van 2021 vastleggen? Ik installeerde de app 1SE (one second everyday), waarmee je het hele jaar elke dag een heel kort filmpje (ik gebruik 1.5 seconde) plaatst die aan elkaar worden geregen tot een jaarfilmpje. Zóóó benieuwd naar het eindresultaat over een jaar!!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)