Laat de wintertijd maar komen; 5 tips voor een knusse overgang!

Heerlijk warme wintertrui
Heerlijk warme wintertrui

Hoor jij ook regelmatig “Wanneer gaat de wintertijd in?”. Het weekend dat de wintertijd ingaat, is voor veel mensen het meest gevreesde weekend van het jaar! Betekent niet alleen dat de klok een uur achteruit gaat, maar ook dat de dagen korter worden en er een lange, natte en koude periode voor de deur staat. Hoogste tijd dus om je voor te bereiden en de overgang naar de wintertijd zo makkelijk en knus mogelijk te maken!

Comfort food

Niets verwarmt je van binnenuit zoals comfort food. Zodra de blaadjes van de bomen beginnen te vallen, staan bij ons de stamppotten weer op het menu. Ook heel comforting: een lekkere, zelfgemaakte kaasfondue in zo’n ouderwetse gietijzeren fonduepan. Verse groente erbij, stukjes stokbrood. Perfect voor die eerste zondag van de wintertijd. En koude handen warm je aan een grote, ronde mok, gevuld met verse kruidenthee of een warme kurkuma latte!!

Verwen jezelf dit weekend met verwarmend comfort food
Verwen jezelf dit weekend met verwarmend comfort food

Verkwikkende geuren 

Met de komst van de wintertijd krijgen we ook weer vaker te maken met loopneuzen, verstopte neuzen, kriebelhoest en andere grieperige ongemakken. Zorg dus goed voor jezelf en houd je luchtwegen schoon en open. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke home spray maken met de geur van dennentoppen, sinaasappel, eucalyptus en pepermuntblad. Pineut heeft hier een kant en klaar pakket voor in een mooie fles. Toch last van een verstopte neus? Maak dan in een grote kom een facial steam bath van heet water met goudsbloem, kamille en pepermunt. Leun over de kom, doe een handdoek over je hoofd en adem rustig de verkwikkende geuren in.

Room spray en facial bath voor je luchtwegen
Room spray en facial bath voor je luchtwegen

De kracht van bloemen

Ken je iemand die het liefst onder een grote steen kruipt zodra de wintertijd ingaat? Vrolijk ze dan op met een mooie bos bloemen. Staat meteen een stuk vrolijker in huis, en ze brengen ook een glimlach op het gezicht van de ontvanger. Deze Indian Summer bloemen houden bovendien dat gevoel van die lange, warme zomer nog een beetje langer vast. Dat maakt de échte overgang naar de herfst een stukje makkelijker.

Vrolijke kleuren voor een vrolijk humeur
Vrolijke kleuren voor een vrolijk humeur

Aromatherapie voor positive vibes

Omarm de komst van de wintertijd en maak het jezelf zo comfortabel mogelijk! Onze top tip: etherische olie van Geurwolkje! Wij zetten standaard de aroma diffuser aan met daarin een winterse olie, zoals kaneel of eucalyptus of de blend herfstzon! En ja, dat doen we niet alleen thuis, maar ook op ons werk. Het lijkt wel een magische werking op je gemoedstoestand te hebben! Je voelt je meteen een stuk positiever en kunt de hele wereld aan!

Aromatherapie voor een relaxt gevo
Aromatherapie voor een relaxt gevo

Knuffelzachte warmte

Je voelt het meteen zodra het buiten nat en koud is: die kou in je lijf. Brr, we hebben er een bloedhekel aan, vooral als het waterkoud is en je het maar niet warm krijgt. Maar don’t worry, daar hebben we maar liefst drie oplossingen voor! Zit je te werken, leg dan op je stoel een Stoov warmtekussen. Dat is zo heerlijk, je krijgt lekker warme billen en een warme rug en kunt je zo weer volop focussen op je werk. Ook een aanrader is een warmtesjaal. Deze warmtesjaals hebben acht vakjes die gevuld zijn met lijnzaad. Even in de magnetron om op te warmen en dan lekker in je nek. Werkt ook goed als je last hebt van je nek en schouders. Of wat dacht je van zo'n heerlijke warme wintertrui met XXL col? Zie de foto bovenaan! Om helemaal in weg te duiken. Zálig. Tot slot: een lekker grote en super zachte sjaal van alpaca wol. Niet alleen warm, maar ook nog eens heel mooi. En ze zijn best groot, dus je kunt ze ook als omslagdoek en dekentje gebruiken. 

Zacht en warm!
Zacht en warm! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)