Kunstzinnige tegeltjes

Mooi: deze frisse kleuren
Mooi: deze frisse kleuren

Wat geef je een jarige vriendin die alles al heeft én een verdomd goede smaak heeft? Altijd lastig.

Over een paar dagen viert vriendin E. haar verjaardag. Via de whatsapp was er al een groepje gestart 'Cadeau E.'. Ik weet dan wel hoe laat het is. Tijd om in actie te komen!

Ook erg leuk als kraamcadeau
Ook erg leuk als kraamcadeau

Nu lijkt het heel gemakkelijk om goede cadeaus te verzinnen als je al jarenlang met je neus in de leuke webshops zit. Ik ben dan altijd wel te porren voor een ideetje hier en een suggestie daar. Maar voor E? Oei, moeilijk! Ten eerste heeft ze alles al. Ten tweede wil ze niets, behalve dan dat we op haar feestje komen om met z'n allen te toasten op haar verjaardag. En als ze dan tóch een cadeautje mag kiezen, geef haar dan een fles wijn. Die ze vervolgens met de gever in kwestie wil opdrinken. Mooie gedachte.

Tweet tweet!
Tweet tweet!

Maar ik vind het nog leuker als er bij die fles wijn nog iets anders zit. Iets origineels en vooral: iets blijvends. Ineens wist ik het: StoryTiles. Ik appte de groep een paar afbeeldingen van deze plaatjes van schilderijtjes op authentieke Hollandse witjes. De tegeltjes zijn stuk voor stuk ontworpen door Marga van Oers en op ambachtelijke wijze gebakken. Zó mooi. Ik verraste Marije er ook al eens mee, en weet nog hoe ik met vriendin S. op Flavourites Live (waar StoryTiles ook dit jaar weer aanwezig is met een stand) zo'n drie kwartier lang combi's maakte totdat ze the perfect match van twee schilderijtjes had gevonden.

Deze twee zouden bij mij thuis aan de muur hangen... Ze passen bij me!
Deze twee zouden bij mij thuis aan de muur hangen... Ze passen bij me!

Hoe langer je ernaar kijkt, hoe mooier ze worden. Voor E. zocht ik een setje van drie uit. Ik ben zó benieuwd wat ze ervan vindt. Maar ze heeft smaak, dat weet ik. Het kan dus niet anders dan dat ze ook als een blok voor de StoryTiles valt...

reacties op dit blog (1)

08 oktober 2015
StoryTiles
Wat heb je een leuke blog geschreven! Ik hoop dat de vriendin helemaal gelukkig is met de kunstwerkjes. Houd je ons op de hoogte? Groet van het StoryTeam Marga van Oers & Judith Beek
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)