Koreaanse skincare: een hype of echt je geld waard?

Koreaanse skincare: een hype of echt je geld waard?
Koreaanse skincare: een hype of echt je geld waard?

Tegenwoordig zie je bijna overal advertenties of reviews van Koreaanse skincare merken voorbijkomen. Op TikTok plaatsen influencers filmpjes met hun huidverzorgingsroutine en delen ze hun mening over verschillende Koreaanse skincare merken. De meningen gaan van enthousiast naar nóg enthousiaster: zijn de influencers zo positief omdat ze ervoor betaald krijgen, of zijn Koreaanse skincare producten echt baanbrekend goed? In deze blog vertellen we je alles over de Koreaanse trend, zodat jij kan beslissen of je deze producten ook wil proberen.

Het geheim van de Koreaanse beauty-industrie

Wanneer je naar de Koreaanse beauty-industrie kijkt, zie je vaak gezichten zo glad als een babyhuidje. Geen pukkeltje, oneffenheid of rimpel te bekennen, zelfs niet bij de dames van 60 jaar of ouder. Hoe doen ze dit toch?! Over het algemeen vermijden veel mensen die woonachtig zijn in Aziatische landen, waaronder Korea, direct zonlicht op hun huid. Vandaar dat veel Aziatische mensen onder een paraplu of grote hoed lopen wanneer de zon schijnt. Zonlicht, met name de UV-straling, is ontzettend schadelijk voor de huid. Het versnelt het verouderingsproces van de huid en maakt je huid onrustiger. 

 

Is zonlicht vermijden dan echt dé oplossing voor een gladde huid? Ja en nee: het is een goed begin, maar kan niet alles oplossen. Dit is waar de Koreaanse huidverzorgingsproducten om de hoek komen kijken. Waar in de Westerse wereld vrouwen pas aan huidverzorging denken wanneer ze de eerste rimpels en pigmentvlekken spotten, gebruiken mensen in Azië deze producten al vanaf een jonge leeftijd. Zo voorkomen zij huidproblemen, in plaats van de problemen achteraf proberen te verhelpen. Ook maken ze in Azië veel liever gebruik van natuurlijke ingrediënten, in plaats van de harde chemicaliën die wij in de Westerse wereld veel gebruiken.

 

Het grootste verschil tussen de huidverzorgingsproducten die wij al jaren kennen en de nieuwe Koreaanse skincare producten is dan ook de ingrediëntenlijst. De Koreaanse producten zijn, doordat ze geen harde chemicaliën bevatten, erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Denk hierbij aan mensen met oneffenheden, vergrote poriën, rosacea en meer. Bij Koreaanse huidverzorging gaat het om het hydrateren van de huid: men gelooft dan een huid pas kan stralen wanneer deze goed gehydrateerd is.

 

Populaire en geliefde Korean skincare merken

Doordat Korean skincare steeds populairder wordt, komen er ook steeds meer producten op de markt. Wij begrijpen dat je hierdoor misschien door de bomen het bos niet meer ziet: welke producten zijn nu écht goed en hun geld waard? Één zo’n merk dat je geld meer dan waard is, is Beauty of Joseon. Dit is een Koreaanse skincare merk dat alleen maar natuurlijke, niet-agressieve en effectieve huidverzorgingsproducten ontwikkelt. De producten maken ze volgens Hanbang, een traditionele Koreaanse benadering van medicijnen. Deze benadering is al eeuwen oud en nog steeds erg geliefd. Dit zegt genoeg over de effectiviteit hiervan! Je kan met de producten van Beauty of Joseon een hele skincare routine samenstellen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om steeds één product toe te voegen aan jouw skincare routine. Zo kan je goed zien hoe jouw huid reageert op het product!

 

De producten van Beauty of Joseon zijn ook nog eens cruelty free. Win-win: een mooie huid voor jou en een eerlijke behandeling voor de aarde.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)