Kopen of zelf maken: deze vintage tuinkassen zijn te gek

Deze vintage tuinkas is een parel
Deze vintage tuinkas is een parel

Een vintage tuinkas? Oh... zó leuk vind ik dat. Onze gastblogger Melissa schreef al eerder een blog over haar zelfgemaakte (nouja, door haar timmerman dan) tuinkas. Zó inspirerend! Voor iedereen met te weinig tijd of twee linkerhanden ging ik op zoek naar de mooiste vintage exemplaren die je kant-en-klaar kunt kopen. Je raadt al wat er nu op mijn wishlist staat...

Een tuinkas, ik kan er echt van dromen. Ik zie mezelf er al helemaal rondscharrelen, mijn bloemen, planten en kruiden verzorgend die binnen de kortse keren door het dak gaan, de nieuwe oogst die ik wekelijks binnenhaal... Mijn buurman heeft zo'n tuinkas (én groene vingers), met de week zie je 'm groener worden. Echt fantastisch. In mijn zoektocht naar dé perfecte tuinkas heb ik zulke mooie exemplaren gespot, je moet ze echt even zien. Toch weer even net iets anders dan de standaard kas in huisjesvorm van mijn buurman. Dit hier op de foto is de Tuileries halve serre. Hij is gemaakt van geroest metaal en heeft echt zo'n antieke look. Je kunt 'm tegen een wand plaatsen, kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld een lange wand van je huis op de zon hebt, of wanneer je tuin omheind is door een oude stadsmuur bijvoorbeeld (droom droom). Echt een prachtexemplaar is dit (wel even sparen).

Zó mooi, deze vintage tuinkas in groot en klein formaat
Zó mooi, deze vintage tuinkas in groot en klein formaat

Franse druivenkassen
Een andere prachtige tuinkas (staat ook al lang op mijn verlanglijst) is deze vintage tuinkas. Check ook de video hieronder. Hij is gemaakt van Franse druivenkassen uit de jaren '30. Alleen dat klinkt al helemaal geweldig! Het lijkt me ontzettend leuk om zo'n kas in de tuin te hebben. Let op: deze is dan wel een stuk voordeliger als de tuinkas hierboven, maar hij is voor de meesten niet hoog genoeg om in te staan. Verwacht dus geen riante tuinkas die je als een soort transparant tuinhuis kunt gebruiken! Maar eerlijk is eerlijk: deze vintage tuinkas is wel echt helemaal te gek. Te koop in groot en klein formaat.

Kleine kas voor balkon of terras
Heb je weinig ruimte, maar wil je wel een kas voor ke kruiden, planten en bloemen? Deze kleine tuinkas ter grootte van een kast past tegen elk wandje. Echt perfect als je een fijn balkon op de zon hebt of wanneer je beschikt over een kleine stadstuin, want je hebt echt niet veel ruimte nodig om deze kwijt te kunnen. Oké, hij is niet vintage maar wel wat beter betaalbaar! betaalbaar!

Deze kleine tuinkas past op elk balkon
Deze kleine tuinkas past op elk balkon

DIY tuinkas van oude ramen en deuren
Zin om zelf aan te slag met gerecyclede bouwmaterialen? Doe dan net als Melissa en bouw je eigen tuinkas van oude ramen en deuren. Fantastisch! Maar onderschat de hoeveelheid werk en de moeilijkheidsgraad niet. Of, zoals Melissa (die een handige klusjesman P heeft) het al zo mooi verwoordde: "In de tussentijd had ik twee ramen en twee openslaande deuren op Marktplaats.nl gevonden. Twee glas-in-lood ramen vond ik bij de kringloopwinkel. Er zat een sticker op met de tekst 'decoratie, niet te koop'. Er gingen twee dagen voorbij voordat ik de juiste persoon vond uit de kringloopwinkel die ik moest zien te overtuigen van mijn plan. En waarom die ramen dus écht aan mij verkocht moesten worden. Het lukte. Met de maten van deze ramen en deuren kroop ik achter de tekentafel. Ik probeerde verschillende opstellingen, en daarna begon de zoektocht naar ramen die pasten in de overgebleven ruimtes. Er bestaan handelaren in oude ramen en deuren, wist je dat? Kwam dat even goed uit. De ramen met de juiste maten werden gevonden. Hier en daar miste ik een paar centimeter, maar ik had P. toch om dat op te lossen?" Lees hier het complete tuinkas-verhaal van Melissa.

Melissa liet een tuinkas bouwen van oude bouwmaterialen
Melissa liet een tuinkas bouwen van oude bouwmaterialen

En? Voor welke tuinkas zou jij kiezen?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)