Kerstboom- en kersttrends 2024

Kerstboom- en kersttrends 2024
Kerstboom- en kersttrends 2024

Op het moment dat de herfst begint, denken we aan... kerst. Echt waar! 's Avonds is het vroeger donker, het begint buiten fris te worden en als de zomer dan toch voorbij is, laat dan de kerst maar komen, nietwaar? Elk jaar zijn we benieuwd naar de kersttrends van dit jaar, dus we hebben ze weer voor je op een rij gezet. Oftewel: drie trends voor het versieren van je kerstboom!

Op het moment dat jij nét de kerststerren weer op zolder hebt opgeborgen 'omdat ze nu écht niet meer kunnen' en de laatste dennennaalden onder de bank vandaan hebt geveegd, vinden de grote kerstbeurzen plaats en worden de grote kersttrends aan het publiek (vaak inkopers van winkels) gepresenteerd. De drie - naar onze bescheiden mening - leukste en mooiste kersttrends voor 2024 op het gebied van kerstdecoratie en het versieren van de kerstboom pikken we er voor je uit en vullen we aan met onze eigen signaleringen.

Groen & duurzaam

Met Kerstmis kun je niet om groen heen! Heel veel kerstdecoratie is dan ook letterlijk en figuurlijk groen. Wat je steeds meer gaat zien zijn duurzame oplossingen voor kerstbomen. Zo kun je tegenwoordig kerstbomen adopteren (na een 'vakantie' bij jou thuis gaan ze weer de grond in), zijn er kerstbomen op doek (compleet met lichtjes) en zijn kunstkerstbomen zo mooi geworden dat ze niet meer van echt te onderscheiden zijn. Natuurlijk is dit laatste niet een heel duurzame investering als je er twee jaar mee doet, maar wél als je zo'n boom tweedehands koopt of je er jaren mee gaat doen. Ook veel gezien zijn decoratieve boompjes die je in kleine groepjes, (twee, drie of zelfs meer) bij elkaar zet. De lampjes zitten er al in en ze zijn zowel mooi en decoratief om binnen te gebruiken als buiten bij de voordeur of in de tuin. Tip: je kunt natuurlijk ook je eigen kerstboom met kluit na de feestdagen weer ingraven in de tuin, en 'm er volgend jaar weer uithalen. Lukt niet altijd om 'm in leven te houden, maar het is het proberen waard.

Kerstdecoratie van papier

Steeds meer kerstdecoratie is van papier gemaakt; heel mooi en tijdloos. Kleine boompjes van stevig karton, kerstengelen die je zelf in elkaar vouwt, papieren kerststerren om voor het raam te hangen of in de boom; papieren kerstdecoraties gaan dit jaar echt next level en zijn chiquer dan ooit. Je kunt van alles kopen, maar als je handig bent kun je ook zelf van papier waanzinnige decoraties maken.

Knallend en over-the-top

O, je dacht dat Kerstrmis dit jaar één al al sereniteit wordt? Think again. Het mag ook flink uitbundig, kleurrijk en wellicht lekker over-the-top. Lees: héél veel kerstballen en andere decoraties in de boom (en als we zeggen 'heel veel', dan bedoelen we dat ook), een bont kleurenpalet en een explosie aan kleuren zoals felroze, paars, geel en lime. Echt wow. We weten nu al: het wordt een heerlijke kerst, we kunnen ons er nu al op verheugen!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)