Keecie Popt Up!

Keecie Popup store
Keecie Popup store

Veel webshops hebben geen fysieke winkel, maar wel super leuke producten. Jammer, want sommige items zou je toch zo graag even in het echt willen zien. Keecie is zo’n shop. Dit toffe tassenlabel bestaat 12 1/2 jaar en dat wordt gevierd met een pop-up shop (of eigenlijk pop-up garden) in Amsterdam. Zo kun je nu een week lang de tassen en accessoires in een ontzettend leuk pandje in de Amsterdamse Negen Straatjes met je eigen handen voelen, van dichtbij bewonderen én shoppen. Ik nam vanmorgen een kijkje in de pop-up shop en wow - die was me toch leuk. Zó smaakvol. Ga gauw kjken, als je deze week in de buurt bent! 

Keecie is een van onze parels op Flavourites. Echt een shop die ons nooit teleurstelt met hun uitgebreide collectie. Hier bij Flavourites hebben we allemaal wel minimaal een tasje of portemonneetje in ons bezit van Keecie, dus het is wel duidelijk; wij zijn fan! Waarom wij zo’n fan zijn is omdat er zo veel keuze is dat het bijna onmogelijk is dat jouw ideale tasje er niet bij zit. Daarnaast is het altijd weer een verrassing als je je tasje opent en je de mooie zeefdrukprints tegenkomt. In de pop-up shop stond een zeefdrukpers waarmee op gezette tijden live gezeefdrukt wordt. Mooi, zo'n ambacht.

Keecie Amsterdam
Keecie Amsterdam

Het mooiste aan de items van Keecie vinden we het vakmanschap waarmee de items zijn gemaakt: alles met de hand en van de beste kwaliteit Italiaans leer, dat met de jaren alleen maar mooier wordt. Ik sprak Klaartje, oprichter en eigenaar van Keecie. Ze vertelde dat ze in het begin nog zelf de prints zeefdrukte, maar dat ze nu de mensen van haar atelier in Polen - waar ze al jaren de tassen laat maken - heeft geleerd hoe ze zelf kunnen zeefdrukken. "Als je het eenmaal in je vingers hebt, is het niet zo moeilijk en ontzettend leuk om te doen. Eigenlijk is het jammer dat ik er zelf niet veel tijd meer voor heb. Het zijn vaak juist de onderdelen die je werk zo leuk maken." Wat Klaartje wél nog steeds doet, ook na 12 1/2 jaar, is ontwerpen. Alle producten met zijn haar eigen creaties. In de winkel zijn werkelijk álle tassen - van klein tot groot -, portemonnees, etuis en sleutelhangers te bewonderen. Prachtig uitgestald op blokken, hangend aan rekken en in de etalage. Goed gesorteerd op kleur en grootte en allemaal zó smaakvol. Ik voel me als een kind in een snoepwinkel.

Keecie
Keecie

Klaartje trekt een lade van een kastje open. "Kijk, dit zijn alle kleuren die we ooit in de collectie hebben gehad. Zelfs twee kleuren - rood en hardgroen - die we nu niet meer verkopen. Leuk voor verzamelaars om te kunnen zien, toch?" Het is prachtig. De mooie tinten, de zeefdrukjes, de steeds weer verrassende ontwerpen. Ontzettend knap hoe Klaartje met haar Keecie al jaren zo'n mooi label runt dat onmiskenbaar zichzelf is gebleven, en toch steeds mee gaat in de tijd. Fijne tip: ga langs in deze mooie pop-up garden als je tijd hebt en verwen jezelf, vriendin of zus met zo'n prachtige tas (of andere accessoire) van Keecie. Word je elke keer dat je 'm gebruikt blij van...

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)