Kamperen 2.0

Hit the road Jack!!
Hit the road Jack!!

De tijd dat we met een wc-rol onder onze arm naar het toilettengebouw liepen is allang voorbij. Langzaam maar zeker werden de matjes ingeruild voor luchtbedden en deden de skottelbraai’s en de camping koelkastjes hun intreden. Kamperen is allang geen hardcore back to basic vakantie meer. Alhoewel dat natuurlijk ook zeker zijn charmes heeft! Kamperen gaat tegenwoordig gepaard met comfort. En wat is nu lekkerder dan weer helemaal terug te zijn in de natuur, te genieten van de frisse buitenlucht en te slapen onder de sterren, alleen dan net iets luxer. Het kan tegenwoordig allemaal. Welkom bij het kamperen 2.0.

Misschien wel dé trend van dit moment, op avontuur met je eigen volkswagenbusje! De vrolijk gekleurde busjes zijn omgebouwd tot ware campers en voorzien van de nodige luxe, zoals een klein keukentje, koelkast, verwarming en tevens hebben ze ook vaak airco. En dat is zeker in de zomer erg fijn! De campers zien eruit om op te vreten, geven het ultieme gevoel van vrijheid en staan garant voor een vakantie vol avontuur. En het fijne is, het is helemaal niet nodig om zelf een bus aan te schaffen, ze zijn namelijk ook gewoon te huur! Camper Experience heeft een fijn assortiment in allerlei vrolijke retro kleuren te huur. Hit te road Jack!

Zo maak je zeker de blits op de camping
Zo maak je zeker de blits op de camping

Stiekem zouden we heel graag eens een weekend zo’n heerlijke pastelkleurige caravan van Huisje op Wielen huren. Ze doen de gewone caravans verbleken en je maakt hier zeker de blits mee op de camping. Het zijn namelijk geen gewone caravans, maar gepimpte! Ze zijn volledig ingericht, van handdoeken tot aan een Nespresso koffiemachine inclusief cupjes. En als bonus zijn er ook de nodige doktersromannetjes en spelletjes aanwezig. Zin in een lekker ontbijt? Gebruik dan het tosti apparaat. Ook die is aanwezig! Als dat niet kamperen tot de max is!

Go Glamping!
Go Glamping!

And at last, but not at least: de tent! Misschien wel de oudste manier van kamperen die er bestaat. En het blijft leuk! Dichter bij de natuur kan je niet komen dan als het overnachten in een tent. Love it! Helaas geldt dit niet voor iedereen. Juist hierdoor is het fenomeen glamping ontstaan. Kamperen in luxe. De tenten lijken nog het meest op kleine huisjes, van alle gemakken voorzien. En ja, het is toch echt een tent! Inmiddels vind je in heel Europa glampings. Glamping4all.com heeft zich helemaal toegelegd op deze nieuwe trend en heeft de leukste glampings in Europa voor je op een rijtje gezet. Handig!

Brrr… kamperen in de winter!
Brrr… kamperen in de winter!

En voor de liefhebbers, kamperen in de winter! En daarvoor hoef je helemaal niet af te reizen naar het warme Zuiden. Het kan gewoon in Nederland! In Zeeland bijvoorbeeld op de boerenrustcamping de Kermisrose. Afzien? Welnee. De tenten zijn gewoon verwarmd! Op Bijzonderecamping.nl vind je een heel scala aan campings die in de winter gewoon geopend zijn. Zoals de naam al zegt, ze zijn allen zeer bijzonder. En zeg nou zelf, bijzonder = leuk!!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)