Jouw huis op een kaart?

O... dat roze huisje is geweldig hè
O... dat roze huisje is geweldig hè

Ik vind vakantie vieren heerlijk. Ja, wie niet? En toch... als eenmaal de terugreisdatum weer in zicht is, kan ik zó uitkijken naar het moment waarop ik weer ons huis (of in mijn geval, woonboot) binnenstap. Je eigen huis is toch je thuisbasis, hè. Niet zo heel gek dus dat ik het werk van Mevrouw Emmer geweldig vind. Eigenaresse Marieke maakt niet alleen toffe stadstekeningen, maar tegenwoordig maakt ze ook huisportretten in opdracht. Ze tekent met veel liefde jouw huis na. En echt - dat is zo te gek! 

Marieke tekende eerder al eens de Werkspoorkathedraal in Utrecht toen we daar ons tienjarig Flavourites-bestaan vierden. En... ik liet er een tijd geleden tegeltjes met de skyline van Utrecht maken, met ons woonbootje erin getekend. Ge-wel-dig. De tegeltjes heeft ze niet meer, maar de huisportretten (geweldige naam!) tekent ze nu meer dan ooit. Wat een geweldig idee voor je geboorte- of trouwkaartje, of wanneer je besties een nieuw huis hebben gekocht en je een origineel cadeau wilt geven!
.
Of je nu in een nieuwbouwhuis of oud boerderijtje woont: zo'n huisportret is natuurlijk een geweldig aandenken voor altijd. Ik vind het ook heel toepasselijk als verhuis- of geboortekaartje. En de stijl van Mevrouw Emmer is zo fijn: fris en clean. Ik hou ervan.

Origineel is het sowieso!
Origineel is het sowieso!

Laatst gingen onze lieve buurtjes verhuizen. Erg jammer, want ze vertrokken van Utrecht naar Friesland dus 'even op de koffie' is er niet meer bij. Na lang denken - wat zullen we ze nou geven voor hun nieuwe huis - bedacht ik ineens hoe leuk het zou zijn om zo'n huisportret-in-opdracht te geven. Ik zal je zeggen: dat viel in héél goede aarde. Zo'n cadeau is natuurlijk ook ontzettend persoonlijk. En echt - élk huis is bijzonder als het door Mevrouw Emmer getekend is.

Overigens vind ik de skyline posters ook altijd nog een heel leuk concept. Wat dacht je van meerdere posters bij elkaar voor je vriendin die al in verschillende steden woonde? Of gewoon voor jezelf, puur en alleen omdat je houdt van de plek waar je woont? 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)