Interview Meet & Create Bar op #flavlive 1

CHARLIE cement
CHARLIE cement

Nieuw dit jaar op Flavourites Live: de Meet & Create Bar van concept store Brainydays.nl uit Amsterdam. In de smaakvolle Brainydays-stijl kun je hier komen aanschuiven bij designers die jou de fijne kneepjes van het vak gaan leren. Vanaf nu tot aan Flavourites Live: elk weekend een kort interview met een van deze designers! We trappen af met tassenontwerpster Willemijn van Dijk, die in de Meet & Create Bar laat zien hoe je een waanzinnige leren accessoire kunt maken.

Designer facts: Naam, leeftijd, woonplaats, favo hotspot, favoriete webshop, en waarom?
Willemijn van Dijk, 33, Rotterdam. Fenix Foodloods en het Deliplein op Katendrecht in Rotterdam: een fijne plek met gevarieerd aanbod en veel open ruimte. De hele oever van de Maas heeft datzelfde gevoel van openheid en overzicht, dat vind ik erg prettig, ontspannend.

IAN camel
IAN camel

Favoriete webshop:
Voor een persoonlijk cadeautje slaag ik bijna altijd op www.cottoncandies.nl. Melina is grafisch sterk en heeft altijd wat nieuws. Ik denk dat dat laatste een must is om klanten geïnteresseerd te houden.
Omdat ik veel mama's in spé in mijn sociale netwerk heb, kan ik het niet laten om ook de leukste webshop voor kleintjes te noemen: SuzyB. Hier zijn altijd de nieuwste leuke accessoires voor de kinderkamer te vinden, ideaal voor kraamcadeautjes. Bovendien heeft ze een leuke, originele eigen lijn met kinderkleding en goede vondsten zoals de krijtbordmuts voor verjaardagen.

IAN camel
IAN camel

Vertel iets over jezelf en over je merk.
Mijn label is ontstaan tijdens de zoektocht naar een fijne leren tas. De tassen die ik vond waren het nooit helemaal... Of de kleur, of het materiaal beviel me niet, of ik moest er een maandsalaris aan uitgeven. Ik zag wel tassen van mooi materiaal, maar die hingen dan weer vol met metalen gespen en studs. Ik miste eenvoud voor een fijne prijs. Ik maakte zonder opleiding, maar met intuïtie een eerste exemplaar en deed de tas cadeau aan een vriendin. Zij en haar omgeving waren zo enthousiast dat ik er verder mee ben gegaan. Nu, vier jaar later, zijn er 25 verkooppunten en groeit het verder door!

LEVI cement
LEVI cement

Wat is je favoriete collectie item en waarom?
Ik gebruik zelf iedere dag de schoudertas LEVI. Deze draag je fijn dichtbij en heeft een ritssluiting. Ideaal voor portemonnee, sleutels, telefoon en zonnebril of flesje water. De rest, laptop, lunch, notitieboekje gaan op mijn rug in de backpack of in een shopper (aan de hand) Qua materiaal blijf ik enthousiast over de grove suède. Dit materiaal heeft zon rauwe, natuurlijke look en past helemaal bij de eenvoudige ontwerpen. Suède kan soms tuttig zijn als het egaal is. Dit is een goede tegenhanger. Ik ben ook blij dat ik een van de weinige tassenlabels heb die dit materiaal gebruikt. Hiermee onderscheid ik me van de massa. Dat is zeker voor een klein label belangrijk.

IAN black
IAN black

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Inspiratie is het leukst als je het niet verwacht. Ik vraag me af of ik me er altijd bewust van ben dat er een idee geboren wordt. Dan lijkt het wel alsof het eerst een tijdje aan het sudderen is en ineens popt het op.
Soms is het wel heel duidelijk, bijvoorbeeld wanneer ik door de stad fiets en heel bewust kijk naar kleuren en verhoudingen. De dipdye van de Maastoren aan de overkant (Rotterdam Zuid) wordt binnenkort verwerkt in de zomercollectie. Ook komt inspiratie vanuit mode; ik bedacht de verborgen rits van de backpack toen ik achter een oudere dame liep met een prachtige lange jas met een overhangend achterpand of de schouders. De plooi van de shopper ALEXANDER komt van een vintage shirtje waar een plooi van boven naar beneden loopt. Alleen bij de shopper is de plooi niet vastgezet, waardoor een leuk uitbollend effect ontstaat.

CHARLIE zwart
CHARLIE zwart

Hoe zijn je toekomstplannen met je merk?
Op dit moment is het uitbreiden van de verkooppunten een prioriteit. Dat gaat gelukkig lekker soepel. De collectie wordt steeds uitgebreid met nieuwe items, zoals een portemonnee en een reistas. Ook blijf ik de bestaande modellen perfectioneren. En binnenkort wordt er ook een start gemaakt met een klein aantal woonaccessoires!

BACKPACK black
BACKPACK black

Kun je al een tipje van de sluier oplichten wat bezoekers bij jouw workshop kunnen verwachten?
Tijdens de workshop kan je ervaring opdoen met een van de belangrijkste leerbewerkingstechnieken: het snijden. Daarnaast werken we met een spindel en spelen we met combinaties van kleuren en verhoudingen. Tijdens de workshop maken we gebruik van restmaterialen, zodat je aan het einde een duurzaam product mee naar huis neemt!

LEVI camel
LEVI camel
IAN black
IAN black
CHARLIE zwart
CHARLIE zwart

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)