Instant vakantiegevoel

Mooie producten van Studiodewinkel.nl, in de stijl van de onderstaande strandtenten...
Mooie producten van Studiodewinkel.nl, in de stijl van de onderstaande strandtenten...

Maak kennis met Sandra van Studiodewinkel.nl. Sandra is een van onze nieuwe gastbloggers!

'Op vakantie in Nederland is geen vakantie', zeg ik altijd gekscherend. Maar dit jaar hadden we besloten om op vakantie te gaan naar de Waddeneilanden... Eén weekje Texel en een week Terschelling. Maar op de eilanden zweef je ergens tussen Nederland en het buitenland in, en krijg je een instant vakantie gevoel! Bijzonder om zo geheel omringd te zijn met duinen, strand en water. En zo fijn dat je maar een kort autoritje hebt voordat het vakantie gevoel begint. We stapten op de boot van Den Helder naar Texel en... daar was de zon en zee! En de prachtige meeuwen die mee vlogen met de boot en hun acrobatische toeren lieten zien. Ik vind het altijd heerlijk om veel strandtenten te bezoeken als we vakantie vieren dicht bij de zee. Ze geven me altijd zo’n heerlijk luiergevoel. En de kids kunnen  ongedwongen spelen en van binnen naar buiten lopen zonder moeilijk te doen over het zand dat ze mee kuieren. Op Terschelling hebben we alle strandtenten bezocht die het eiland telt. Dit was niet zo moeilijk want zoveel zijn er niet...

De laatste strandtent in het noordelijke puntje van Terschelling bijvoorbeeld, Heartbreak hotel. Het pad naar de strandtent begint al fijn met de heerlijke quote ‘Happily ever after starts here’. Een gezellig fifty-sfeertje hangt er. En zwoele muziek van Elvis Presley komt uit de geluidsboxen. Je kunt hier het hele jaar door terecht, ook in de winter tijdens  de weekenden. Waar je dan volgens zeggen de beste snert kun eten!

Het fifties-sfeertje van Heartbreak Hotel.
Het fifties-sfeertje van Heartbreak Hotel.

De strandtent West aan Zee hebben we meerdere keren bezocht tijdens onze vakantie. Voor alleen een borrel of een kopje koffie met een lekker taartje. Maar we hebben daar ook heerlijk gedineerd. Super gezellig, lekker eten (veel vis) en lekkere cocktails  ;-) Zeker de Frozen Limoncello met prosecco is een aanrader. Het interieur is een fijne mix. Heel sfeervol en gezellig ingericht. Maar de wandschilderingen, van grote starende vissen, op de metalen golfplaten sprongen er voor mij wel uit. Een heel gaaf effect. Heerlijk om de zonsondergang te bekijken. En dat lukt goed bij deze strandtent!  I’m a sucker voor zonsondergangen. Een instant romantisch gevoel J

In de winter eet je er zalige snert!
In de winter eet je er zalige snert!

Maar ook buiten de vakanties om ga ik altijd graag naar het sgtrand, en dan vooral naar de strandtent Aloha Beach in Wijk aan Zee. Zo ook afgelopen weekend met het prachtige warme weer! Hier komen we al een aantal jaren. We hebben het ontdekt doordat mijn partner ging golfsurfen op het strand bij Wijk aan Zee. Daar heb je voor Nederlandse begrippen de beste golven, zeggen ze. Het is heerlijk luieren daar! En zo kan het gebeuren dat we daar de hele dag hangen en niet meer naar huis willen en blijven totdat de zon ondergaat.

Gote starende vissen bij Strandtent West aan Zee
Gote starende vissen bij Strandtent West aan Zee

De omgeving is bijzonder; de staalovens op de achtergrond en je ziet enorm grote vrachtschepen vanaf de zee binnen varen naar de achterliggende haven. Aloha Beach heeft binnen ook een erg leuke sfeer. Een tropische jungle sfeer. Helemaal van nu. Met mooie florale prints, rotan fauteuiltjes en bijzondere lampen. En leuke gekke details.

Aloha Beach in Wijk aan Zee
Aloha Beach in Wijk aan Zee

Ze maken er ook heerlijke koffie (met hartjes ;-) en bijzondere drankje van speciale verse sappen tot bier gebrouwen door vrouwen (net nieuw).  Die moest ik proberen! Gin Weizen; wit bier met gin kruiden. Lekker fris met het zonnige weertje.

Lekker tropisch sfeertje bij Aloha beach
Lekker tropisch sfeertje bij Aloha beach

Een instant vakantie gevoel krijg ik ook altijd als ik in de herfst gezellig een dagje naar een strandtent ga. De meeste strandtenten zijn in het winterseizoen open in de weekenden. Dan kan je fijn genieten van een warme kop chocolade melk met appeltaart of een kom snert ;-) Heerlijk uitkijkend over de zee. Ook al is voor de meeste de vakantie voorbij, een vakantie gevoel oproepen is altijd mogelijk. Tip: in de collectie van Studiodewinkel vind je ook een aantal designs waar je een tropisch jungle sfeertje mee creëert zoals bij Aloha beach. Zoals de keramische cactus vazen, de kleurrijke papegaai en de te gekke Monkey lamp die je bovenaan dit blog vindt.

Tropische jungle, helemaal van nu!
Tropische jungle, helemaal van nu!
Zalige koffie!
Zalige koffie!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)