In de herfst op vakantie naar de zon? Dit zijn 5 hidden gems!

Trullo M in Puglia
Trullo M in Puglia

Afgelopen zomer bleef ik in eigen land. Maarja, 't weer hè. 't Weer. Dat viel dus toch een beetje tegen. Dus... gaan we in de herfstvakantie alsnog richting de zon. Een ware speurtocht was het om wat leuks te vinden, uiteindelijk is het een klein dorpje in de Algarve geworden. Omdat ik tijdens mijn speurtocht ge-wel-di-ge adresjes tegenkwam, deel ik hieronder vijf hidden gems die je direct wilt boeken, zo leuk zijn ze!

Italië - Puglia
Al heel lang op mijn wishlist: Puglia in Italië. Ik vind dit zo'n mooie streek, met die authentieke trullo's van huisjes. Puglia ligt in het zuiden van Italië, ook in oktober/november pak je hier zomaar nog even een graad of twintig mee. En ik kan je vertellen: dat is toch wel héél erg lekker hoor, als we hier in ons kikkerlandje regenbuien en windhozen aan het doorstaan zijn. Bij Bnbloved (o, wat hebben ze hier een fantastische smaak voor heerlijke adresjes) vond ik deze parel: Trullo M, een uniek vakantiehuis dat perfect geschikt is voor families. Dit traditionele Italiaanse huis is volledig gerenoveerd en met veel aandacht voor detail en kwaliteit verbouwd door de Belgische Mathias en Marijke. Het resultaat: een bijzondere getaway waar grotere gezelschappen met elkaar vakantie kunnen vieren en fijne herinneringen kunnen maken. In het huis zijn drie comfortabele slaapkamers, een badkamer en een fijne leefkeuken met een stoere werkbanktafel waar je ‘s avonds gezellig spelletjes aan kunt spelen. Buiten het huis is nog een slaapkamer, in de authentieke lamia in de tuin. Zo kun je hier makkelijk met 8 personen verblijven.

Natuurhuisje in de Algarve in Portugal
Natuurhuisje in de Algarve in Portugal

Portugal - Algarve
De Algarve is lekker zonzeker in onze herfst. Voor mij geen Albufeira met torenhoge hotels, maar ik heb veel gezocht naar kleine dorpjes met originele verblijven. In mijn zoektocht zag ik deze bijzondere locatie langskomen: een idyllisch eigen huisje met veranda, waar op het terrein ook een yurt staat waar yogasessies worden gehouden. Er is een zwembadje, een lang zandstrand is op tien kilometer afstand en je kijkt uit op amandel- en olijfbomen. Wat ook zo leiuk is: eigenaresse Aranka geeft heerlijke relaxmassages en ademsessies, die je bij haar kunt boeken! Kom je met de kids? Er is een mogelijkheid om er een caravan bij te huren voor de kinderen, die vlakbij het huisje staat. Hoe leuk!

Heerlijke herfst op Cyprus
Heerlijke herfst op Cyprus

Cyprus
Wil je in de herfst naar Griekenland? Ik zocht uit wat dan de temperatuur is, en die is toch een beetje tricky in de herfst. Tot half oktober maak je op Kreta 't meeste kans op zonnige dagen. Ga je wat later in het jaar? Dan is Cyprus een betere optie. Dit ligt een stuk zuidelijker dan de Griekse eilanden en is echt een stuk zonzekerder. Bij Elizawashere.nl zag ik deze vakantievilla's met privé zwembad. Mán wat fijn. Vanaf november kun je er weer terecht. Snel boeken, voordat ze vol zitten!

Waanzinnige spa in Cordoba, Spanje
Waanzinnige spa in Cordoba, Spanje

Spanje - Andalusië
Hier op de foto zie je de waanzinnige spa van Hospes Palacio del Bailio, een parel van een hotel in Cordoba. Wow, wat is dit mooi. Ik zag het tussen het (ook al zo fijne) aanbod van reisaanbieder Las Perlas. Dit hotel heeft echt mijn hart gestolen. Het is gevestigd in een oud paleis dat gebouwd is tussen de 16e en 18e eeuw. Sinds 2007 bestaat het hotel en wat voor één. Er is op zorgvuldige wijze een balans gevonden in het heden en verleden. De oude stallen, de Romeinse overblijfselen, de gerestaureerde fresco´s die van een onschatbare waarde zijn en de prachtige patio´s en tuinen zijn heel mooi gecombineerd met modern design, ruimte en hedendaags lichtgebruik. En Spanje is heerlijk zonzeker in de herfst!

Geweldig: Riad Sakkan in Marrakech
Geweldig: Riad Sakkan in Marrakech

Marokko - Marrakech
Ons Petra kiest deze herfstvakantie - na een verregende zomervakantie - voor Marokko. Daar was ik een paar jaar geleden in de voorjaarsvakantie, ook heerlijk. Paar dagen Marrakech, paar dagen aan de kust. Marrakech is fantastisch. Ik kom hier graag nog eens terug. Er is zoveel te doen, en werkelijk elk straatje waar je in loopt is fotogeniek. Ook al zo instagrammable is dit geweldige hotel in Marrakech: Riad Sakkan. Deze bijzondere en luxe riad in de medina heeft een indrukwekkend interieur, een rooftop bar en een zwembad en wordt gerund door vriendelijke en gastvrije Belgische eigenaren. Kortom, een plekje waar je echt naartoe wilt voor een onvergetelijke logeerervaring.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)