Ik heb de broek aan

Een blog over broeken. Een héél blog. En dat vanuit mij, jurkjesfanaat in hart en nieren, geschreven. Watskebeurt?

Het zit zo. Al járen draag ik jurkjes en vrijwel geen broeken. LBD's in alle soorten en maten, grijze jurkjes, blauwe of taupejurkjes. Met vest, zonder vest. Met dikke panty of legging. Kort of juist lang: ik hou gewoon van jurkjes. En toch... heb ik de laatste tijd steeds vaker broeken aan. En héél langzaam maken de jurkjes in mijn kast (een luxe inloopkledingkast van 6 m2 welteverstaan!) plaats voor broeken. Ik geef vriendin B. hiervan de schuld. Anderhalf jaar geleden shopten we samen in Amsterdam (want ja - af en toe is het zó fijn om even de boetiekjes in te duiken) en overtuigde ze me van de aanschaf van een Monique van Heist-legging à € 200,-. Pardon? Ik verslikte me. Een légging, hè. Maar nee, het was niet echt een legging. Het was eigenlijk een broek. De verkoopster ging zich er ook mee bemoeien en had 'm zelfs aan. Stond prachtig. Vriendin had er ook eentje en wilde 'm nu ook in een andere kleur. Dus ik ook passen. En toen was ik verkocht. En nu draag ik 'm gemiddeld zo'n drie keer in de week - ik overdrijf niet. De complimentjes blijven maar komen! Je ziet de Monique van Heist-legging hieronder. Eén van mijn allerliefste lievelings webshops Soul-sister.com (ik blíjf ernaar kijken) verkoopt 'm. In de dikke lycra (da's mijn exemplaar) nu alleen nog in S, maar hetzelfde model is er ook in andere stofjes. Wat een goede aanschaf. Met dank aan vriendin B!

Maargoed, inmiddels was ik dus gewend geraakt aan het dragen van broeken. En eerlijk is eerlijk: ik ging ze steeds leuker vinden. Natuurlijk mijn 'Monique van Heist', maar inmiddels heb ik ook een broek van Freshonline.nl in huis: deze broek Taifa in kohl. Een fijn exemplaar! En ook leuk: deze gemêleerde broek Fanny. Zit ook vast heel relaxed.

Ik heb nog wel meer broeken hoor. Een jeans (ja, één!), een skibroek en sportbroeken. Maar de broek waar ik écht van droom is deze van Monique van Heist. Mijn favoriete broek, maar dan van leer/suède. Véél te duur (€ 799,-! My goodness!) maar ik denk dat ik hier minimaal twintig jaar mee ga doen. Maal drie keer per week dragen gedurende zeg 30 weken per jaar... Ik zeg: die is per keer dragen goedkoper dan menig H&M'etje. Als je het zo bekijkt... Ik droom gewoon nog even lekker weg. Je weet nooit, toch?

 

reacties op dit blog (1)

18 februari 2016
Bonnie
Het is inderdaad een hele fijne Little Black Broek. Je vriendin B. x
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)