Ik ga op vakantie en neem mee... een mondkapje!

Ik ga op vakantie en neem mee... een mondkapje!
Ik ga op vakantie en neem mee... een mondkapje!

Wat denk je, als je al twintig jaar als modeontwerpster voor Nederlandse fashionmerken werkt, en je ziet in het straatbeeld steeds meer witte wegwerp mondkapjes verschijnen? Juist ja, dat kan beter! En dan ga je dus mondkapjes maken die matchen met je outfit en een echte fashion statement zijn!

Dit is precies wat Iris van Dijk van Safe & Stylish voor ogen had, toen duidelijk werd dat we voorlopig nog niet van de mondkapjes af zijn. Als we dan allemaal een mondkapje moeten dragen, dan maar zo stijlvol en duurzaam mogelijk. En vooral geen eenheidsworst in de vorm van witte, milieu-onvriendelijke wegwerp mondkapjes.

Super stylish
Super stylish

In eerste instantie maakte Iris haar mondkapjes alleen voor familie en vrienden, maar het bleek zo’n succes te zijn dat ze nu voor iedereen beschikbaar zijn. Iris werkt met reststoffen uit de mode, maar blijft daarbij heel selectief. Alleen de écht bijzondere stoffen en prints zijn goed voor de mondkapjes van Safe & Stylish.

Bijzondere stoffen
Bijzondere stoffen

De nieuwste stoffen brengen je, hoe kan het ook anders, in zomerse sferen, zoals de uitbundige Afrikaanse (dieren)prints en de prachtige Japanse grafische en bloemendessins (wow, Big in Japan!). Die kun je zo, hup, in je koffer stoppen! Want inmiddels is wel duidelijk dat in heel veel Europese vakantielanden mondkapjes verplicht zijn op openbare plekken. En ook op vakantie wil je natuurlijk heel stijlvol voor de dag komen!

Big in Japan
Big in Japan

En ja, ook manlief zal er aan moeten geloven. Nu liep die van mij al te mopperen over het feit dat hij komende zomer in Italië regelmatig een mondkapje zal moeten dragen. Maar he, toen had hij nog niet de stoere blauwe en zwarte jeansstof exemplaren gezien, of die met een ruit en camouflageprint. Is toch net wat beter dan zo’n wit geval. En laat het nou bijna Vaderdag zijn….

Jeans voor de stoere man
Jeans voor de stoere man

De meeste mondkapjes zijn ook geschikt voor kinderen, je kiest dan voor maat S. Voor dames en tieners is maar M de beste optie en de heren gaan voor maat L. Ga jij eens even helemaal on trend zijn met je hele gezin!

Kids star
Kids star

Het is goed om te weten dat deze mondkapjes bedoeld zijn als accessoire en niet als medisch hulpmiddel. Ze zijn dubbellaags met een voering van katoen en wasbaar en dus prima geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken in het openbaar vervoer of lekker op vakantie!

Hier mag je mee gezien worden
Hier mag je mee gezien worden

Alle mondkapjes van Safe & Stylish worden door Iris in Amsterdam met de hand gemaakt van one a kind modestoffen. Zie jij een mondkapje dat helemaal bij jouw stijl past, dan moet je dus snel zijn! Want ze zijn te koop zolang de stof beschikbaar is. Maar hé, dan heb jij wel een uniek en super hip mondkapje. Had je ooit kunnen bedenken dat je daarmee een fashion statement zou maken?

 

--

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)