Iets meer kleur in je huis

Mijn okergele bank
Mijn okergele bank

Het schijnt dat okergoud een trendkleur voor 2016 wordt. Laat ik nu net een okergele bank hebben in mijn huis. (ok geen goud, maar iets in die richting). Deze heb ik al 3 jaar, dus dat betekent dat ik er, als het me al wat deed, komend jaar trendy bij zit. Waarom ik voor zo’n expressieve kleur koos?

Om heel eerlijk te zijn had ik niet van tevoren bedacht dat ik een okergele bank zou kopen. Eigenlijk is het zelfs een samenloop van omstandigheden geweest: 1. Ik zocht een bank. 2. Deze mocht niet groter zijn dan 1.80 cm (ik had destijds een inimini-woonkamer van 11.m2, ja echt). 3. Mijn budget was klein. Na wat online zoeken zag ik deze. Ik wilde heel graag een met mooie pootjes, liefst schuine (beetje retrolook) Verder geen eisen (qua zitcomfort geen hoogstaande verwachtingen, ik wilde gewoon een leuke bank). En daar was 'ie, qua kleur kon ik er niet omheen. Heel even gedacht: Ga ik dit doen? Jep! 

Gele details zoals een lamp, een wekker (die het overigens niet doet), een vaas en een zonnebloem
Gele details zoals een lamp, een wekker (die het overigens niet doet), een vaas en een zonnebloem

Toen had ik ineens een gele bank. In de loop van de tijd kocht ik zo nu en dan dingen die hierbij passen. Een keer een gele vaas, een gele lamp, gele bloemen. Niet teveel want zo mooi vind ik geel nu ook weer niet. Maar al met al ben ik er, tegen eigen verwachtingen in, na drie jaar nog niet op uitgekeken. Het is passend bij de lente/zomer, vrolijk in de herfst/winter. Met zwart/wit gecombineerd wordt het niet te fancy. Met de blauwe vloer vind ik het super! Ik verander zo nu en dan de kussens, wissel van kleed, verplaats wat lampen en hang eens wat aan de muur waar iets van geel in zit. Zo is het elke keer weer anders. 

Knallende accessoires (in meerdere kleuren verkrijgbaar)
Knallende accessoires (in meerdere kleuren verkrijgbaar)

Nu kan ik me voorstellen dat een felgekleurde bank niet iets is wat je makkelijk aanschaft. Toch kan een sprekende kleur wel echt in positieve zin iets doen met je huis. Het makkelijkste om eens wat te proberen met kleur vind ik accessoires zoals kussens. Hoeft niet duur te zijn, en het kan veel doen bij je (neutrale) meubels. Ik heb voor nu wat andere items gespot waar je veel kanten mee op kunt. Let op: ik laat hier geel zien, maar elk genoemd product is in meerdere kleuren verkrijgbaar! Dus mocht je jeuk krijgen van geel, dan kun je eens kijken bij de andere tinten. Hierboven zie je: Comback chair (afgeleid van de 18e-eeuwse Windsor Chair), Loom deken / plaid, Wire basket mand, kapstok.

Een kleed met kleurnuances
Een kleed met kleurnuances

Of kies voor een sprekend kleed met verschillende tinten. Zoals bovenstaande uitvoering, de New Vintage Rug Multi Yellow. Neutraal door de grijs- en bruintinten. Met gele details. Zo kan de rest van je huis tijdloos blijven. Doordat er meerdere kleurnuances in het kleed zitten, zal het snel naar andere kleuren neigen en matchen. 

Opvallende verlichting
Opvallende verlichting

Nog een optie: kies voor een opvallende lamp. Lampen kunnen erg veel doen qua sfeer als ze branden. Maar als je een opvallende koopt (hoeft niet qua kleur te zijn, kan ook in materiaal of grootte) die ook niet-brandend opvalt, dan is het veel meer dan enkel verlichting. Een neutrale lamp met gekleurd snoer kan ook leuk zijn. Een laatste tip is er een die ik al vaker noemde: schilderen. Een vlak achter je bank op de muur, gekleurde fotolijsten, de poten van je tafel of stoel. Kwestie van proberen!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)