Houten kerstboom als alternatief voor een echte of kunst kerstboom

Houten kerstboom als alternatief voor een echte of kunst kerstboom
Houten kerstboom als alternatief voor een echte of kunst kerstboom

We staan op de drempel van de herfst; begint het bij jou ook al te kriebelen? De feestdagen in het vooruitzicht en de donkere dagen die zelf tot leven brengen met mooie versiering en heel veel lichtjes…. En straks in huis natuurlijk de kerstboom optuigen! Want dat is toch wel het belangrijkste element van kerstdecoratie. Zonder boom is het gewoon niet compleet. Je kunt natuurlijk gaan voor een echte boom (dat ruikt zo lekker!) of een kunstboom. Maar er is ook een prachtig alternatief dat jarenlang meegaat: de houten kerstboom. Wij vertellen je waarom een originele houten kerstboom als alternatief voor een echte kerstboom een geweldig idee is en welke voordelen het biedt ten opzichte van traditionele opties.

Minimalistisch en stijlvol design

Houten kerstbomen zijn er, net als echte en kunstbomen, in allerlei soorten en maten. Zo heb je het model dat is gemaakt van talloze houten balkjes in verschillende lengtes, die zo het silhouet van een spar vormen. Ook het model dat van een grote, houten spiraal is gemaakt is erg mooi. Deze is als klassieke, ronde spiraal beschikbaar, maar ook als ovaal. De ovale boom is slank en geschikt voor kleinere ruimtes. Het minimalistische, stijlvolle design van houten kerstbomen is prachtig in zijn eenvoud, waardoor het perfect past bij elk eigentijds interieur. Het strakke silhouet en de natuurlijke uitstraling van het hout zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Deze bomen kun je op dezelfde manier versieren als het traditionele type. Maar je kunt het ook heel eenvoudig houden, met bijvoorbeeld alleen een lichtsnoer.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Een groot voordeel van een houten kerstboom is dat het veel duurzamer is dan traditionele opties. Terwijl echte bomen na de feestdagen worden weggegooid en kunstbomen uiteindelijk op de vuilnisbelt belanden, kun je een houten kerstboom jaar na jaar hergebruiken. Misschien wordt het wel jullie familiestuk! Dit bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. Dat laatste had je misschien niet verwacht, omdat de boom van hout is gemaakt? 

Als jij graag milieubewuste keuzes maakt, zit je met een houten boom helemaal goed. Alleen ‘geen boom’ is nog milieuvriendelijker, maar dat is ook een stuk minder gezellig. Hoe zit het nu precies? Allereerst gaat een houten kerstboom echt jarenlang mee en alleen dat feit al zorgt dat het milieu een stuk minder belast wordt. Daarnaast kies je uiteraard voor een exemplaar dat is gemaakt van duurzaam gekapt hout, verpakt in een doos van gerecycled materiaal. Ook de poedercoating en afwerking is met grondstoffen die ecologisch verantwoord zijn. Door te kiezen voor een kerstboom die jarenlang meegaat en bewust je versiering te kiezen, maak je jouw ecologische voetafdruk met Kerst een stuk kleiner.  

Veiligheid en gemak

Een ander voordeel van een houten kerstboom is dat het veiliger is dan echte of kunstbomen. Echte bomen kunnen al erg brandgevaarlijk zijn, vooral als ze uitdrogen. Kunstbomen zijn daarentegen vaak gemaakt van materialen die brandbaar zijn. Een houten kerstboom is veel robuuster en zal veel minder snel vlam vatten. Hij is dus niet brandgevaarlijk.

Bovendien is een houten kerstboom gemakkelijk op te zetten en af te breken. Je hoeft geen takken uit te vouwen of naalden op te ruimen. Eenmaal gemonteerd blijft hij stevig staan zonder dat je extra bevestigingen nodig hebt. Hierdoor zal hij ook minder snel omvallen; iets dat erg prettig is als je kleine kinderen hebt of ondeugende huisdieren.

Versier Mogelijkheden

Een houten kerstboom biedt eindeloze mogelijkheden om creatief te zijn met versieringen. Je kunt er bijvoorbeeld kerstballen, slingers, lichtjes en andere ornamenten aan hangen. Daarnaast kun je de houten kerstboom ook nog eens beschilderen of versieren met linten en strikken. Laat je fantasie de vrije loop en creëer een unieke kerstboom die past bij jouw persoonlijke stijl. Zet ook wat heerlijk ruikende geurkaarsen op tafel en de sfeer is helemaal compleet.

De kersttrend van 2023

Je ziet, een houten kerstboom is een geweldig alternatief voor een echte boom of een exemplaar van kunststof. Het minimalistische design, de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, veiligheid en mogelijkheden om hem te versieren, maken het tot een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar iets anders dan een traditionele boom. Het wordt waarschijnlijk dé kersttrend van 2023. Dus waarom niet dit jaar kiezen voor een houten kerstboom? Niet alleen voeg je hiermee een stijlvolle en warme sfeer toe aan je huis, maar je draagt ook bij aan het behoud van onze planeet. Kies bewust en geniet van de feestdagen met een prachtige houten kerstboom!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)