Hoeveel sparen voor een nieuwe badkamer?

Hoeveel sparen voor een nieuwe badkamer?
Hoeveel sparen voor een nieuwe badkamer?

Je hebt de beslissing genomen, jij gaat een nieuwe badkamer plaatsen! De badkamer neemt een steeds belangrijkere plek in. Het is niet alleen een ruimte waar jij je ’s ochtends klaar maakt om naar je werk te gaan, maar wordt steeds meer een ontspanningsruimte. Een plek waar je lekker bij kunt komen na een drukke werkweek of waar je jouw hoofd even leeg kunt maken. Maar wat kost zo’n nieuwe badkamer wel niet? 

De kosten voor een nieuwe badkamer lopen uiteraard uiteen, afhankelijk van de grootte van de ruimte, wat je allemaal zelf doet en welke badkamermeubels je aanschaft. Wij geven je een goed beeld van de gemiddelde kosten, zodat jij weet hoeveel je ongeveer moet sparen voor een nieuwe badkamer. 

 

Gemiddelde kosten nieuwe badkamer
Voor het plaatsen van een eenvoudige nieuwe badkamer ben je al snel €2.500,- kwijt als je de werkzaamheden zelf uitvoert. De kosten voor de montage kunnen flink oplopen en zijn onder meer afhankelijk van de werkzaamheden. Zo kosten sloopwerkzaamheden of het verleggen van de leidingen vaak een flinke duit. Kan je zelf wat vrienden optrommelen zodat jullie alvast het een en ander uit kunnen breken? Dan kan je de kosten verlagen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat jullie hier verstand van hebben, zodat je niet meer kwaad dan goed doet. 

Elementen vernieuwen
Je kunt er ook voor kiezen om niet de hele badkamer te vernieuwen, maar om in het oog springende elementen te vervangen voor een modernere variant. Zo zorgt een glazen douchedeur op maat ervoor dat je badkamer direct een luxe uitstraling krijgt. Een ander element waardoor de badkamer een wellness-uitstraling krijgt, is door het plaatsen van een spiegel met led verlichting. De spiegel geeft een gevoel van luxe en comfort en is volledig naar wens samen te stellen, waardoor deze perfect aansluit bij jouw smaak. 

Realistisch budget opstellen
Vaak ben je bij het berekenen van je budget vooral bezig met de kosten voor de producten zelf, zoals een bad of douche. Hou ook rekening met de kosten voor montage en de kosten voor montagematerialen, zoals lijm, voeg en kit. Door hier van tevoren goed bij stil te staan, kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Bedenk ook goed wat je echt in je badkamer wil. Ga je een ligbad én douche allebei echt gebruiken? Of kies je beter voor een luxueuze inloopdouche? Niet alleen bespaar je zo kosten, maar ook benut je de ruimte mogelijk beter waardoor je badkamer comfortabeler te gebruiken is. 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)