Hoe vind je de perfecte trouwjurk?

Hoe vind je de perfecte trouwjurk?
Hoe vind je de perfecte trouwjurk?

Wanneer je weet dat je gaat trouwen heb je er misschien stiekem al op los gefantaseerd: je trouwjurk. Misschien zie je de jurk al wel tot in de kleinste detail voor je. Voor de een verloopt het uitzoeken van een trouwjurk soepel, voor de andere is het een zoektocht die oneindig lijkt te zijn. Hoe vind je nou de perfecte trouwjurk? In dit artikel bespreken we een aantal tips met je door.

1. Begin op tijd met zoeken
Het belangrijkste wat je moet weten is dat als je een trouwjurk gaat kopen is dat je echt op tijd moet beginnen met de zoektocht. De meeste boetieks en onderwerp(st)ers moet je wel een half jaar tot 9 maanden wachten op jouw perfecte jurk. Een trouwjurk kopen doe je dus ver voor je huwelijk. Houd er rekening mee dat de nieuwe collectie vaak vanaf de maand oktober in de boetieks hangen.

2. Maak een moodboard
Om te kijken wat jouw stijl is kun je vast plaatjes en inspiratie zoeken op het internet en in tijdschriften. Niets helpt beter bij het uitzoeken van je trouwjurk dan precies weten wat voor jurk je mooi vindt. Pinterest is bijvoorbeeld een handige app met oneindige inspiratie voor trouwjurken.

3. Boetiek of op maat?
Het is ook goed om na te denken of je een jurk uit de boetiek wilt of dat je een ontwerpster je jurk op maat laat maken. Bij boetieks vind je een ruime keuze aan modellen en ontwerpers. Elke boetiek stelt een bepaalde stijl voorop, denk aan bohemian of klassiek en prinsessenjurken. Het voordeel is dat een boetiek op voorhand precies weet hoe je jurk eruit zal zien. Aan de andere kant kun je weinig aanpassingen doen aan de jurk. Je moet dus echt volledig overtuigd zijn dat je de jurk wilt hebben.

Laat je je jurk op maat maken dan kun je het beste iemand meenemen die jouw visie goed begrijpt. Zo kun je de ontwerper het duidelijkste informeren over hoe je de jurk eruit wilt laten zien.

4. Kies een jurk die bij je persoonlijkheid past
Het belangrijkste: kies een jurk die bij jou als persoon past en waar jij je mooi in voelt. Het is jouw dag!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)