Hoe plan je een reis naar het buitenland?

Hoe plan je een reis naar het buitenland?
Hoe plan je een reis naar het buitenland?

Als je een reisje naar het buitenland gaat boeken, wil je natuurlijk dat alles perfect is. Je kiest je leukste vriendinnen uit, zoekt naar een bestemming die jullie allemaal zal bekoren en tot slot boek je natuurlijk een accommodatie die er perfect uitziet. Daar komen ook nog een aantal andere belangrijke zaken bij.

1. Begin met de accommodatie
Voordat je je bezig gaat houden met wat je op locatie allemaal kunt doen, is het belangrijk dat je een goede accommodatie zoekt. Voor een langer verblijf in Nederland kan het bijvoorbeeld handig zijn om in de provincie Utrecht te zoeken, omdat je vanaf hier gemakkelijk naar andere delen van het land kunt reizen. Daarbij is het openbaar vervoer in Nederland zo goed geregeld, dat dit zelfs een goede optie is als je geen auto hebt. Bij vakanties voor een langere periode kan het handiger zijn om te boeken via een verhuursite zoals Rentola. Hier kun je zoeken op heel veel verschillende plekken op de wereld en appartementen vinden die voor een kortere periode beschikbaar zijn. Op die manier huren is vaak vele malen goedkoper dan wanneer je voor een langere periode een hotel of een andere accommodatie huurt.

Bij vakanties voor een langere periode kan het handiger zijn om te boeken via een verhuursite zoals Rentola
Bij vakanties voor een langere periode kan het handiger zijn om te boeken via een verhuursite zoals Rentola

2. Vraag voordat je gaat om veel tips
Een fout die veel mensen maken is dat ze vaak pas als ze op bestemming zijn aan anderen vragen waar ze heen moeten. Op die manier gebeurt het vaak dat je er pas veel te laat, of zelfs pas achteraf, achter komt waar je eigenlijk heen had moeten gaan. Laat dus vanaf het moment dat je hebt geboekt aan zo veel mogelijk mensen weten wat je bestemming is en verzamel de tips op een voor jou handige plek. De kaarten app op je telefoon biedt vaak de functie om plekken op te slaan en zo kun je ook gemakkelijk zien welke dingen je op dezelfde dag kunt bezoeken.

3. Denk na over je verzekeringen
Het is misschien het laatste waar je aan wil denken, maar op reis kan er veel gebeuren. Voor je vlucht en andere toebehoren kun je een annuleringsverzekering afsluiten en voor je bagage en andere persoonlijke spullen is er een reisverzekering. Controleer voor je vertrekt ook hoe het met je zorgverzekering zit en waar je wel en niet voor gedekt bent. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je voor een skivakantie of andere extreme sporten nog een extra verzekering moet afsluiten. 

4. Controleer wat je thuis al kunt regelen
Niks is zo vervelend als dat je eindelijk op de plek van bestemming bent, maar vervolgens ergens uren in de rij moet staan om binnen te komen. Ook niet naar dat populaire restaurant kunnen gaan omdat je geen reservering hebt is natuurlijk een echte dooddoener. Probeer van tevoren uit te zoeken of je de rij bij die populaire bezienswaardigheid kunt skippen met een reservering en speur lokale websites af op zoek naar alle evenementen die zullen plaatsvinden op het moment dat jij de plek bezoekt.

5. Kijk of er voor jouw bestemming speciale vereisten zijn
Voor verre bestemmingen kan het nog wel eens voorkomen dat je voor je vertrek een aantal dingen moet regelen. Zo heb je voor een city trip naar New York bijvoorbeeld altijd een ESTA nodig, waarbij je op voorhand een aantal vragen over jezelf moet beantwoorden. Deze aanvraag moet vervolgens goedgekeurd worden en soms kan dat best nog wel even duren. Zorg ervoor dat je altijd op tijd begint met het uitzoeken van wat je nodig hebt en het aanvragen van de juiste documenten, zo voorkom je dat je op het laatste moment nog veel stress hebt of dat je vakantie helemaal niet door kan gaan.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)