Hoe kies je de juiste kleur voor je keuken en badkamer?

Hoe kies je de juiste kleur voor je keuken en badkamer?
Hoe kies je de juiste kleur voor je keuken en badkamer?

Het kopen van een nieuwe complete keuken of badkamer is natuurlijk het leukste dat er is. Je gaat nóg beter vertoeven in deze twee belangrijke ruimtes van je woning. En je kunt ook meteen erg goed een persoonlijk tintje toevoegen aan de ruimte. Maar hoe kies je nu eigenlijk de beste kleur uit voor je eigen keuken en badkamer? Je leest het in dit artikel.

Bepaal wat voor soort woonstijl je graag terug wilt laten komen 


Het is als eerste een erg goed idee om te bepalen wat voor soort stijl je het liefste terug wilt laten komen bij jou in huis. Enkele bekende stijlen zijn Scandinavisch, industrieel, landelijk en modern. En op het moment dat je de keukenstijl helder voor jezelf hebt, is het tijd voor de volgende stap. Het is de hoogste tijd om wat inspiratie op te gaan doen op het gebied van de kleuren die haarfijn op de door jou gewenste stijl aansluiten. Dit maakt het uitzoeken van de juiste kleuren dus ook weer net even wat makkelijker om te doen.

Less is more als het aankomt op kleur


Op het moment dat je kiest voor kleur in de ruimte, is de kans groot dat je snel neigt naar neutrale kleuren. Dat is ook helemaal niet zo gek, want less is altijd more als het aankomt op deze twee ruimtes in huis. Het zijn namelijk twee voorbeelden van ruimtes waar je even helemaal tot rust wilt komen en even aan de dagelijkse hectiek ontsnapt. Aardse kleuren en pastelkleuren doen het bijvoorbeeld bijzonder goed in de keuken en de badkamer. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor de kleur bij jou in het interieur? Met de handige badkamerplanner krijg je net even een beter beeld van het totaalplaatje.

Toch even iets eigenaardigs? Kies voor een tegeltje in een gekke kleur of print


En wil je het toch graag nét even wat anders gaan aanpakken vergeleken met een standaard ontwerp? Dan kun je altijd nog uitpakken met de tegeltjes op de muur. Kies er bijvoorbeeld voor om één muur in de complete keuken of badkamer te betegelen met een tegel in een gekke kleur of print. Dit zorgt er meteen voor dat deze muur de blikvanger van de ruimte gaat worden. Houd er dan echter wel rekening mee dat je de rest van de ruimte wat kalmer inricht. De combinatie met rustige kleuren zorgt dan weer voor een erg fijne balans in de keuken of badkamer.

Kijk hoe de kleuren eruitzien in de specifieke ruimte


Vind je het lastig om online of in een winkel een keuze te maken? Dat is meer dan begrijpelijk en het is dan ook verstandig om de kleur eerst thuis uit te testen. Je kunt hiervoor kleurstalen en -monsters gebruiken om een goed beeld te krijgen van hoe de kleuren eruitzien in de specifieke ruimte. Het is vaak mogelijk om bijvoorbeeld een tegel mee naar huis te nemen. Hierdoor kun je de kleuren gemakkelijk vergelijken en zien wat de lichtinval en de verlichting doen. Het is ook aan te raden om kleuren te testen in de ruimte zelf voordat je beslissingen neemt. Hierdoor kun je bovendien ook gelijk zien of de kleuren passen bij de rest van het interieur. 

 Kortom, het kiezen van de juiste kleur voor je keuken en badkamer is een belangrijk onderdeel van het creëren van een fijne ruimte. Begin met het bepalen van je woonstijl en zoek inspiratie voor kleuren die daar goed bij passen. Less is more als het aankomt op kleur in de keuken en badkamer, dus kies voor neutrale en rustgevende kleuren. Het is ook aan te raden om de kleuren in de specifieke ruimte zelf te testen met kleurstalen en monsters. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw keuken of badkamer!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)