Hoe gebruik jij de hoekbank?
Voor de zithoek in de living zien we steeds meer hoekbanken. Kochten we vroeger 2 of 3-zitsbanken met losse fauteuils, nu is de comfortabele hoekbank favoriet, maar wat zijn de voordelen van zo’n bank?
Ruimtewinst door hoekbank
Een hoekbank geeft vele zit- of ligmogelijkheden. Door de hoekvorm van de bank levert het niet alleen een extra zitplek op, maar ook een knusse plek. Een hoekbank biedt minimaal vier zitplekken wat vergelijkbaar is met twee 2-zitsbanken. Ondanks het robuuste uiterlijk is een hoekbank een ruimtewinner. De bank wordt namelijk in een hoek geplaatst en benut daardoor de ruimte efficiënt.
De hoekbank als roomdivider
Voor een living met een bescheiden ruimte geeft de hoekbank een mooie balans. In tegenstelling tot losse banken geeft één zithoek rust en zorgt het voor harmonie. In een grote living zijn er meer mogelijkheden om een zithoek te creëren. Toch ook daar zien we de hoekbank. De bank wordt dan niet in een hoek geplaatst, maar gecentreerd in de woonkamer. De zithoek krijgt dan een eigen plek en oogt als een roomdivider.
Zitdiepte bepaalt de zit
Hoekbanken zijn er in alle stijlen en posities. Veel hoekbanken zijn samengesteld uit zitelementen waardoor er vele mogelijkheden zijn. Let wel op de zitdiepte van de bank want die kan verschillen. Met een zitdiepte tot 90 centimeter heb je een actieve zit. Is de zitdiepte groter dan wordt het zitten relaxen. Gebruik je de zithoek ook als werkplek met een laptop op de knieën dan is een rechte zit wel zo prettig.
.
Met een passende hocker wordt een hoekbank uitgebreid met een zitplek of als bijzettafel gebruikt. Zitelementen zijn er met of zonder rugleuning of armleggers. Zo creëer je jouw unieke bank. Met een hoekbank krijg je ook een logeerbed. Met een lengte van 1.90 centimeter heb je een ideale tijdelijke slaapplek die je zelf ook kunt gebruiken om een uurtje te rusten. Even relaxen na een drukke dag.