Hoe drink jij je koffie?

Hoe drink jij je koffie? Check deze koffiemachines van de Bijenkorf!
Hoe drink jij je koffie? Check deze koffiemachines van de Bijenkorf!

Als je vroeger aan iemand vroeg hij deze zijn of haar koffie dronk, dan waren de antwoorden redelijk beperkt. Iemand kon de voorkeur hebben voor een sterk bakkie, of juist liever wat slapper. Er kon melk in, of suiker, of allebei, maar dan had je alle opties ook zo’n beetje wel gehad. Tegenwoordig ligt dat heel anders. De manieren waarop we onze koffie kunnen bereiden zijn uitgebreid met ontelbaar veel opties, waarmee ieder kopje volledig aan jouw smaak en behoeftes kan voldoen.

Hoe zet je je koffie?
Een koffiemachine, dat was jarenlang synoniem voor een apparaat voor filterkoffie. Een simpel doch vernuftig apparaat, waarin heet water in een filter gevuld met koffiepoeder terechtkwam. De opgeloste delen hieruit belandden, samen met het water, in de pot die hieronder stond. Om ervoor te zorgen dat de koffie warm bleef, stond deze op een ingebouwd warmhoudplaatje. Briljant, toch?
 
Alhoewel er genoeg mensen zijn die nog steeds op deze manier een pot koffie zetten, is dit in de meeste huishoudens en ook op de meeste werkplekken al lang niet meer de standaard. We zijn overgestapt op meer individuele manieren van koffie zetten. We zetten geen hele potten meer, maar maken ieder kopje apart. Dat is beter voor de smaak, zo’n pot koffie is na een paar uur niet meer te drinken, en zorgt er ook nog eens voor dat iedereen zijn eigen voorkeuren in het kopje koffie kan leggen. Want naast sterk of slap en met of zonder suiker of melk, is ook daar tegenwoordig veel meer mogelijk.
 
Welke machine heb jij in huis?
Het valt nog niet mee om een nieuwe koffiemachine te kopen, zoveel keuze is er. De mensen die gaan voor een makkelijke, snelle bak, kiezen vaak voor een apparaat met koffiepads. Lekker makkelijk. Wie iets hogere eisen stelt, maar nog steeds snel klaar wil zijn, is misschien fan van de Nespresso koffiemachine. Deze is zeker ook favoriet bij mensen die graag wat afwisselen qua smaak, want de bekende cupjes zijn er in tal van varianten.
 
Ook de apparaten waarin verse bonen ter plekke worden vermalen zijn meer en meer favoriet. Zeker voor mensen die graag wat meer tijd in hun kopje koffie steken, en zichzelf misschien wel tot de steeds grotere groep koffiekenners rekenen zijn dit soort apparaten de hemel op aarde. Verser wordt het niet, zo luidt de gedachte, en de mogelijkheden zijn op dit soort apparaten vaak eindeloos.
 
Suiker, melk, sterk of slap. Het zijn vragen die we steeds minder stellen als het om koffie gaat. Bijzaken, want wat meer en meer centraal komt te staan is wat voor soort koffie je drinkt, en hoe je deze het liefst bereidt.

I.s.m. de Bijenkorf

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)