Hoe Black Friday bij ons PINK Friday werd

10% naar de koala's als je zo'n mooi tqsje (of iets anders van Tinne+Mia) koopt
10% naar de koala's als je zo'n mooi tqsje (of iets anders van Tinne+Mia) koopt

Het is 29 november 2019. Black Friday. Al dagen vliegen de aanbiedingen (of beter gezegd: 'aanbiedingen' - want zijn het wel echte koopjes?) ons om de oren en worden we bestookt met advertenties, nieuwsbrieven en banners. Vorig jaar hadden we ons event Flavourites Live temidden van Black Friday. En omdat we een sympathiek tegengeluid wilden laten horen, introduceerden we PINK Friday. Oftewel: géén stuntaanbiedingen, maar sympathieke acties. Acties waarvan je blij wordt. Die je (extra) bewust laten shoppen en die in elk geval een stuk origineler zijn dan grote kortingsacties. Vandaag versturen we een nieuwsbrief met een aantal heel toffe PINK Friday acties naar onze nieuwsbrieflezers en ook online zien we de ene na de andere leuke actie ontstaan. Op deze plek lichten we drie bijzondere acties toe!

Afgelopen week was ik er écht verdrietig van. De verbrande koala Lewis - in eerste instantie gered uit de vuurzee door een Australische heldin - was overleden. Zó zielig. Bij brand klimmen die schattige koala's hoog in de bomen en juist daar zijn ze niet veilig voor vuur.

Hier kom je toch voor in actie?
Hier kom je toch voor in actie?

Honderden zijn er al omgekomen. Karien, eigenaresse van het mooie label Tinne+Mia, was net zo gegrepen door dit verdrietige nieuws als ik. Zij doet niet aan Black Friday maar doneert dit hele weekend 10% van de omzet aan het WNF, dat zich inzet voor het behoud van de met uitsterven bedreigde koala's. Een mooie reden om juist nú dat enveloppetasje of zo'n mooi notitieboek te kopen. Hier zie je de nieuwsbrief die Tinne+Mia verstuurde in het kader van gitzwart Black Friday.

Heel veel bomen bij Sofacompany!
Heel veel bomen bij Sofacompany!

Het is heel mooi om te zien dat ook een heel aantal shops dit jaar komt met Green Friday. Ook als statement tegen Black Friday, en juist als signaal dat we minder en vooral bewuster moeten consumeren. Sofacompany - het label van de prachtige banken - heeft ook een heel mooie actie. Dit is wat ze er zelf over vertelden: 
Bye bye, Black Friday... Sofacompany lanceert 'GREEN FRIDAY’
Willen of niet maar op Black Friday word je als consument massaal aangezet om te shoppen, shoppen, shoppen...De ongelooflijke kortingen (die in veel gevallen trouwens frauduleus zijn!) doen je zelfs overstag gaan voor spullen die je helemaal niet nodig hebt. Massaconsumptie betekent echter een regelrechte aanslag op het milieu. Zo is er het verslindende water- en grondstoffenverbruik, het gebruik van fossiele brandstoffen voor productie, het wereldwijde transport etc. Bovendien wordt de afvalberg almaar groter door al onze ‘miskopen’. Hoog tijd voor een groen tegensignaal dacht het Deense meubelmerk Sofacompany dat zich sinds 2017 volop inzet voor duurzaamheid. Geen Black Friday maar Green Friday: geen gigantische kortingen maar gigantisch veel bomen. Sofacompany zet sinds enige tijd het licht op groen voor duurzaam design zoals zetels uit gerecycleerde PET-flessen, bamboetapijten of vervangbare hoezen. Het Deens meubelmerk ging recent zelfs nog een stapje verder in het verkleinen van haar ecologische voetafdruk...Sinds midden oktober vertaalt een aankoop bij Sofacompany zich immers automatisch in het planten van vijf bomen. Tijdens het Green Friday weekend doet Sofacompany daar echter nog een schepje bovenop door dit aantal met 10 te vermenigvuldigen. Als je dus sowieso van plan was om een leuke, hippe zetel te kopen bij Sofacompany, maak je de planeet daar ook nog eens heel blij mee. Met je aankoop op Green Friday zorg je immers voor maar liefst 50 bomen extra in de wereld. En je mag op beide oortjes slapen want ook bij het transport van jouw nieuw meubel is er geen vuiltje meer aan de lucht: het vervoer van fabriek tot bij jou thuis verloopt 100% Co2 neutraal!

Mooi van Indisha!
Mooi van Indisha!

Ook Indisha.nl - het label voor duurzame beauty - komt met een heel mooie actie, speciaal voor haar trouwe klanten én voor Flavourites-fans! Hier kies je zelf hoeveel je wilt doneren aan een heel mooi doel (zie hieronder) en krijg je na donatie van Indisha een Werfzeep Boszeep cadeau. Dit schrijft Indisha er zelf over:
INDISHA & Black Friday the INDISHA way
Aan onze trouwe klanten én als kennismakingskorting aan nieuwe klanten bieden we van 29 november tot en met maandag 2 december 10% korting op ons gehele assortiment duurzame merken.
De keuze is aan jou om die korting zelf te houden óf te doneren aan het behoud van het Landgoed Wickenburgh, waar Werfzeep een deel van de ingrediënten voor haar zepen vandaan haalt. Onder andere de boskruiden voor haar Boszeep. De donatie gaat naar de Stichting Landgoed Wickenburgh.
Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van, of naast het inleveren van je Black Friday korting een donatie te doen van € 5,- of € 10,- voor het behoud van Landgoed Wickenburgh. Lees er hier meer over en doe hier je donatie. In ruil voor je donatie - vanaf een bedrag van € 10,- - krijg je van ons een Werfzeep Boszeep ter waarde van € 6,95 cadeau. Op deze pagina lees je meer over de actie, en gebruik code BLACKFRIDAY10FLAV.

Check hier de nieuwsbrief van Indisha waarin je alles leest over deze bijzondere actie!

Nog meer inspiratie nodig? Je leest het in onze PINK Friday nieuwsbrief! Heel veel shopplezier gewenst dit weekend. Koop alleen als je er écht blij van wordt!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)