Het leukste buitenspeelgoed

Het leukste buitenspeelgoed.
Het leukste buitenspeelgoed.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn wel toe aan lekker buiten spelen met de kinderen. Zeker met die heerlijke lenteweek die we in de voorjaarsvakantie hadden. Dat smaakt naar meer! Dus leg die tablet, smartphone en spelcomputer aan de kant en ga naar buiten. Wij laten je vast ons favoriete buitenspeelgoed zien.

Voor de zandliefhebbers
Aaah, wij zijn dol op het strand en onze oogappels gelukkig ook. Er is bijna niets leuker dan het bouwen van grote kastelen en andere bouwwerken in het zand. En om goed te kunnen bouwen heb je goed materiaal nodig. Check dit leuke dit zand- en strandspeelgoed van Zsilt. Een goede schep en zeef, een hark waarmee je ook kunt schrapen en gladstrijken, een handige emmer, leuke bouwvormen en een fijne boot die je kunt laten varen in de slotgracht van je zandkasteel. Enne, je kunt hier natuurlijk ook lekker mee werken in de zandbak. Leuk weetje: al het speelgoed van dit Nederlandse merk wordt gemaakt van Nederland huishoudelijk plastic afval.
.
Voor de tuinders
Ze zien het de grote mense doen en willen heel graag helpen: tuinieren. Waarschijnlijk omdat je zo lekker met je handen in de modder mag zitten of met tuingereedschap aan de slag mag. Onze tip: geef je kinderen een eigen tuingereedschapsetje en een stukje grond of plantenbak waarin ze naar hartelust mogen tuinieren. Kies samen verschillende kruiden, groentes en bloemen uit om te planten en verzorgen. Hoe leuk is het om dit samen aan te leggen en te zien wat er allemaal gaat groeien en bloeien. Trots dat ze zullen zijn!
Ook heel leuk zijn de maakkoffers van De Makerswinkel waarmee kinderen nóg meer uit de natuur kunnen halen. Echt zo leuk!

Zie je kleine racemonster al gaan?
Zie je kleine racemonster al gaan?

Voor de racemonsters
Ligt het aan ons of hebben alle kleine kinderen een aangeboren need for speed?? Zodra ze bij ons iets met wielen beet hebben, dan gaat de turbo aan. Geef ze ook eens ongelijk, als ze zo’n leuk exemplaar als deze trybike hebben! De jongste kids gebruiken ‘m eerst als driewieler (vanaf 15 maanden) en als ze klaar zijn voor het grotere werk, dan bouw je de driewieler om tot een tweewieler. Zet maar vast een circuitje uit en waarschuw de buren.
.
Voor de happy campers
Jajaja, dit is wat we stiekem nog steeds heel leuk vinden en het hele jaar door binnen doen: hutten bouwen. Alle dekens, lakens en doeken die we maar kunnen vinden hangen we over tafels en stoelen, vastgepind met wasknijpers. En dan met z’n allen op een kluitje zitten. Leuk om binnen te doen, maar misschien nog wel leuker om buiten te doen. Ben je geen diy'er of je kind nog te klein om een eigen tent te bouwen, check dan deze super leuke kant en klare zeegroene tipi. Lekker kleedje op de grond, flesje water en wat te knagen mee en je happy campers zijn wel even zoet.

Super leuk werpspel: Möllky.
Super leuk werpspel: Möllky.

Voor de spelletjes liefhebbers
Game on met dit leuke houten buitenspel. Bij dit van oorsprong Finse spel met de gezellige naam Mölkky draait het om tactiek en precisie. Je moet namelijk proberen om met behulp van een stok de houten kegels om te gooien, en wel zo dat je precies 50 punten haalt. Lijkt makkelijk, maar is het niet. Super leuk om te spelen met het hele gezin (met kids vanaf zes jaar ongeveer) en maak er een leuke familie competitie van.
.
Voor de makers
Heb je thuis een kleine timmerman- of vrouw in de dop, dan is deze gereedschapsgordel het eerste wat je nodig hebt. Want zeg nou zelf, kinderen doen het liefste wat hun ouders ook doen, met hetzelfde materiaal. Met dit echte en degelijke gereedschap leren ze hoe ze veilig met gereedschap om moeten gaan en kunnen ze hun creatieve skills ontdekken en verder ontwikkelen. Altijd handig, een extra klusser in huis. In deze gordel van Kids at Work zitten een klauwhamer, een nijptang, een duimstok en een waterpas. En er is nog meer gereedschap waarmee de kleine klussers hun set kunnen uitbreiden. Dus pak de planken, spijkers en bouwtekeningen er maar vast bij!

 

 

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)