Mini herfst restyling voor je woonkamer!

Bloomingville en House Doctor kandelaar @bynoth
Bloomingville en House Doctor kandelaar @bynoth

Je houdt ervan of je hebt er een hekel aan, maar het kan je in ieder geval niet zijn ontgaan, het is herfst! Het wordt kouder, natter en vroeger donker en dus zijn we vaker binnen waar het warm en behaaglijk is. Heerlijk genieten van je fijne huis. Maar dan is het wel belangrijk dat je nu even een frisse (herfst)wind door je woonkamer laat gaan! Met onderstaande tips geef je je woonkamer een snelle mini restyling en kun je de rest van het najaar lekker met de beentjes omhoog!

Waar voor veel mensen de zomer niet lang genoeg kan duren, vind ik het heerlijk als de herfst zich aandient. De vallende blaadjes en de veranderende kleuren in de natuur, de heerlijkste mandarijnen (heel licht oranje met een super dun schilletje) liggen weer in de winkel én woonwinkels hebben een nieuwe collectie in huis met warme kleuren en stoffen! Hoewel ik frisse lente- en zomerkleuren heus heel mooi vind, heb ik ook echt wel een zwak voor de aardetinten die je nu overal ziet. En dan kan ik het niet laten om toch weer wat nieuwe accessoires te shoppen!

Witte huisjes van Rader @thuisbijkaat, warme kleuren van @labelmylight
Witte huisjes van Rader @thuisbijkaat, warme kleuren van @labelmylight

Ik houd heel erg van de wisseling van seizoenen, en dat betekent bij mij thuis dat ik de boel weer omgooi. Van zomer naar herfst betekent dus frisse kleuren in de kast, warme kleuren in de kamer! Het is altijd weer een goede gelegenheid om de kasten in de woonkamer te reorganiseren, kijken wat er ook alweer allemaal in de kast staat voordat die uit zijn voegen barst als er weer nieuwe spulletjes bij komen. Dus, kasten leeghalen en alles op de grond of op tafel uitstallen! Door de jaren heen heb je vast, net als ik, heel wat accessoires verzameld en daar zullen ook wel miskopen of items die hun beste tijd wel hebben gehad tussen zitten. Alles wat stuk is gaat bij het afval en alles wat je niet meer leuk vindt, kan naar de kringloopwinkel. Dus óók die foeilelijke gotische kandelaar die je van je oudtante hebt gekregen. Als je ‘m niet mooi genoeg vindt om uit te stallen, is het zonde om ‘m in de kast te laten verstoffen!

Warme herfstkleuren in de woonkamer
Warme herfstkleuren in de woonkamer

Na het sorteren en opruimen kies je de items uit die je de komende periode wilt gebruiken. De rest gaat terug in de kast. Nu in het najaar zijn het bij mij vooral theelichthouders, kandelaren en donkere accessoires die tevoorschijn komen. Toch altijd weer leuk om te ontdekken wat voor moois ik in de kast heb! Nu je weet wat je nog hebt, kun je ook beter bepalen (en verantwoorden...) wat je nog kunt gebruiken (lees: gewoon wil hebben!) uit de nieuwe wooncollecties. Voel jij ook een online shopping sessie aankomen!!

Comfy & warm! Links: Bufandy @lichtenfijnconceptstore, rechts Bepurehome @wonenmetlef
Comfy & warm! Links: Bufandy @lichtenfijnconceptstore, rechts Bepurehome @wonenmetlef

Het voelt in het najaar ook heel fijn om andere stoffen in de woonkamer te gebruiken. Dus wat geldt voor je kleine decoratiemateraal, geldt ook voor textiel. Geef de kussens op je bank een andere hoes en leg dekens of plaids neer in warme kleuren en materialen. Dat geeft meteen zo’n andere uitstraling aan je woonkamer en het nodigt ontzettend uit om echt in je bank te kruipen, onder een dekentje, dampende kop thee erbij! Love it! Tip: was al je dekentjes met het wasparfum van Rosa Odor en het ruikt heerlijk in je woonkamer!

Wat een andere sfeer: zomergordijnen en wintergordijnen!
Wat een andere sfeer: zomergordijnen en wintergordijnen!

Ook een heel goede manier om je woonkamer een andere, warmere uitstraling te geven, is het neerleggen van een vloerkleed of het ophangen van andere gordijnen. Geeft meteen een behaaglijk gevoel! De luchtige, semi transparante gordijnen gaan gewassen weer in de kast, en de warme, donkere gordijnen voor het raam! Flavourites’ Natascha heeft zelfs een echte zomer- en winterset (al heeft de zomerset haar voorkeur)!

Een mooie, enkele herfsttak of verschillende droogbloemen in warme kleuren bij elkaar
Een mooie, enkele herfsttak of verschillende droogbloemen in warme kleuren bij elkaar

Tot slot kun je met bloemen ook het najaar in huis halen. Oranje is nou niet direct één van mijn favoriete kleuren, behalve in de herfst! Er is zo veel moois te vinden op de markt of bij de bloemist. Grote losse bessentakken, kangoeroepootjes, oranje lampionnetjes: I love it! Gewoon losjes in een vaas of verschillende vaasjes bij elkaar. En ik ben ook dol op droogbloemen, die helemaal on trend zijn. In ons blog over droogbloemen zie je allemaal leuke ideeën om met droogbloemen te doen.

Glazen theepot @lemonpoppytea en vilten sloffen @esgii
Glazen theepot @lemonpoppytea en vilten sloffen @esgii

Ik zeg: zet een lekkere pot Lemonpoppy-thee, duik in je kasten en maak in een paar uurtjes een super comfortabele en behaaglijke herfst living van je woonkamer. Enjoy!!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)