Help, wat doe ik met al die foto’s op mijn smartphone? Check deze 4 tips!

Help, wat doe ik met al die foto’s op mijn smartphone? Check deze 4 tips!
Help, wat doe ik met al die foto’s op mijn smartphone? Check deze 4 tips!

Ben je ook de hele dag in de weer met het maken van foto's met je smartphone? Een bijzonder moment, grappige selfies, een mooie zonsondergang. Van spontane kiekjes tot zorgvuldig geposeerde shots, voor je het weet heb je vandaag wéér 65 foto’s gemaakt! Maar wat doe je eigenlijk met al die geweldige foto's? Wij hebben een paar slimme tips en leuke ideeën voor je.

Opslaan en beheren

First things first: zorg ervoor dat je je foto’s goed opslaat en organiseert. Een van de beste manieren om je smartphonefoto's te organiseren én te beschermen, is door gebruik te maken van cloudopslagdiensten zoals Google Foto's, de iCloud of Dropbox. Je kunt op deze platforms kiezen voor gratis of betaalde opties om je foto's automatisch te uploaden naar de cloud. Zo komt er weer ruimte vrij op je telefoon voor nieuwe foto's!
.
Het is super slim om je foto’s te labelen zodat je ze later makkelijk terug vindt, bijvoorbeeld als je een album wilt gaan maken. Gebruik relevante trefwoorden of tags zoals zomervakantie, verjaardag, kerstmis. Ik maak zelf elk jaar een map aan waarin ik submappen maak van elke maand. Daar zet ik elke maand mijn foto’s in en ik verwijder meteen de vage, mislukte en dubbele foto’s. Is er in die maand iets bijzonders geweest, zoals een vakantie, dan maak ik daar ook weer een extra map voor aan. Super overzichtelijk!
.
Oké, je foto’s zijn nu veilig opgeslagen en overzichtelijk ondergebracht in de cloud. Maar ja, wel een beetje zonde om ze daar te laten staan. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een album te maken, maar wij hebben drie ideeën voor je waarvan je elke dag weer kunt genieten!

Ook leuk: lijst je fotocollage in!
Ook leuk: lijst je fotocollage in!

Maak een fotocollage op canvas

Hoe leuk is het om dagelijks herinnerd te worden aan die toffe vakantie of het eerste jaar van jullie kleintje? Met een fotocollage aan de muur kun je op een eenvoudige manier herinneringen visueel maken en een verhaal vertellen. En bijkomend voordeel: je kunt heel veel foto’s gebruiken! Wel zo fijn als je last hebt van keuzestress. Bij EasyCollage kun je een fotocollage op canvas maken tot wel 140 cm! Je vindt hier trouwens ook hele leuke templates, maar een mooi basic ontwerp zonder poespas is natuurlijk ook mogelijk. Formaat, patroon, met raster, zonder raster. Je kunt de collage precies zo maken als je zelf wilt en het is zelfs mogelijk om hem te laten inlijsten in een stijlvolle, houten baklijst. Lijkt net of je collage zweeft in de lijst, heel speels.

Je collage op canvas kun je ook laten inlijste.
Je collage op canvas kun je ook laten inlijste.

Instagram fotomozaïek

Ben jij zo iemand die een super verzorgd instagram account heeft? Altijd mooie foto’s, lekker filter, stijlvolle feed? Zonde toch om die alleen maar in de digitale wereld te hebben? Maak er dan een poster van! In een Instagram fotomozaïek kun je je feed echt tot leven laten komen en er ook van genieten zonder op je smartphone te kijken. En je hebt in no time gemaakt: kies in de collagemaker van EasyCollage voor het kopje Instagram, log in op je profiel en de foto’s die je hebt geplaatst verschijnen in je scherm, klaar om in de collage gezet te worden. Creëer een fotomozaïek rondom een bijzonder thema of een bepaalde periode, hang de collage poster in een mooie lijst of aan een houten posterhanger en tadaa: jouw Instagram kunstwerk is klaar! En ready to share in je feed…

Gebruik een leuke template voor je fotocollage.
Gebruik een leuke template voor je fotocollage.

Foto’s op tegels

Dit vind ik echt heel tof: een collage van foto’s op losse, aluminium tegels. Wat een originele manier om foto’s aan de muur te hangen! Op elke tegel van 18 x 18 cm druk je één foto af die je vervolgens zonder te boren aan de muur bevestigt. Yes, geen gaatjes! Het werkt namelijk met een magnetisch ophangsysteem in combinatie met een plakstrip. Op die manier kun je ook heel eenvoudig een andere layout van je fotocollage maken of er foto’s aan toevoegen. En het is ook mogelijk om leuke quotes of illustraties bij je collage te doen. Super leuk om zelf aan de muur te hebben, maar minstens zo leuk om cadeau te doen. Bijvoorbeeld als gepersonaliseerd cadeau van de (klein)kinderen, worden (groot)ouders heel blij van! Komt er een kleintje bij, dan krijgt ie gewoon zijn eigen tegel!

Altijd weer aan te passen en bij te vullen: fototegels.
Altijd weer aan te passen en bij te vullen: fototegels.

Ik zou zeggen: ga aan de slag met deze tips en haal veel meer uit je smartphone foto's! 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)