Hello Fresh maaltijdbox: hot or not?

Hello Fresh maaltijdbox: hot or not?
Hello Fresh maaltijdbox: hot or not?

Vriendinnen, collega's en buren: het lijkt alsof iedereen een maaltijdbox heeft! Misschien moesten wij ook maar eens overstag gaan? Spoiler alert: ja, dat deden we. En hoe! Met HelloFresh, wel te verstaan.

Populair bij vriendinnen en buren

Het is alweer wat jaren geleden dat we de maaltijdboxen van HelloFresh hadden. Leek ons handig: niet meer zelf hoeven nadenken over wat er die avond op tafel zou komen, en alles lekker thuisbezorgd. Hoe we het vonden? Eerlijk gezegd: mwah. We vonden de maaltijden niet zo heel super en ach... Konden we niet gewoon zelf onze boodschappen doen? Dus ploeterden we jarenlang door weer en wind naar de supermarkt, hadden een soort Top5 van favo avondmaaltijden en sloegen ons kranig door het dagelijkse avondritueel. Maar toch. We zijn inmiddels een heel aantal jaren verder en de een na de andere vriendin krijgt wekelijks HelloFresh thuisbezorgd (en is er stuk voor stuk super blij mee). Ik weet precies welke buren met HelloFresh koken en de kinderen vroegen steeds vaker of we niet ook weer eens HelloFresh konden doen. Vrienden en vriendinnen waren er enthousiast over, wij konden toch niet achterblijven? Aangezien ik al weken (nee, maanden) geen kookinspiratie meer had, gezonder wil eten (meer groente!) en het bizar druk heb, besloot ik weer eens een poging te wagen toen HelloFresh vroeg of ik weer eens wat maaltijden wilde uitproberen. Lees hier of de HelloFresh maaltijdbox voor ons hot or not was!

Zulk lekker eten! En zo gemakkelijk allemaal
Zulk lekker eten! En zo gemakkelijk allemaal

Eenvoudig kiezen van maaltijden

Even beginnen bij het begin. Aanmelden. Dat zou heel eenvoudig moeten gaan, maar door wat specifieke wensen (ik vroeg de box aan vlak voordat we op vakantie gingen, waardoor de box tijdens onze vakantie dreigde bezorgd te worden) toch maar even bellen met de klantenservice. Probleempje werd meteen opgelost. Superaardig en snel geholpen. De box werd gewoon na mijn vakantie bezorgd. Eerste puntje binnen dus voor HelloFresh, want ik word er blij van als een klantenservice gewoon snel en goed werkt. Daarna kies ik mijn maaltijden uit. Ik kies voor vega, want dochter en ik eten geen vlees en man en zoon kunnen het altijd zelf toevoegen. Verder: veel groenten (spinazie is favoriet) en graag geen zware gerechten. Ik kies voor:
* Risotto met rucola en cherrytomaatjes
* Bulgur met spinazie en harissa
* Gepocheerd ei groene groente-curry
* Zoete aardappelsoep met kokosmelk
* Bloemkoolsteak met blauwe kaas-topping

 

Heerlijke recepten

Meteen na de vakantie ontvangen we twee grote dozen. Per maaltijd zitten alle ingrediënten in een grote bruine zak verpakt. Superhandig, alles bij elkaar en precies afgepast. Dat is natuurlijk de grote kracht: omdat je alleen gebruikt wat je nodig hebt, hoef je niets weg te gooien. Ben ik wel fan van. De hoeveelheid is behoorlijk en het past niet in onze (niet al te grote) koelkast. Gelukkig is het fris buiten en plaatsen we alles in koelboxen op het terras. Goed afgesloten en binnen handbereik: ideaal. In de zomer zou dit onhandiger zijn. Dan zouden we koelboxen met koelelementen moeten koelen en dat is niet heel ideaal. Of misschien minder maaltijden per week bestellen, dan moet het net lukken. Aan de hand van handige receptkaarten gaan we aan de slag. De risotto op dag 1 is best veel werk. Daar staat risotto natuurlijk om bekend, en eigenlijk is het voor ons op een doordeweekse maandag dan ook niet de meest handige maaltijd. Maar lékker gegeten dat we hebben. Smullen. Een '10 out of 10', zoals dochter blij roept. We hebben allevier behoorlijk veel gegeten (de kids zijn 16 en 18) en houden toch nog een maaltijd over voor één persoon. Die gaat de vriezer in als 'hockeyhap', zoals we de losse maaltijden noemen voor zoon die drie keer in de week fanatiek hockeyt. Zo. Dag 1 zit erop en was alvast een succes.

De tweede dag staat er gepocheerd ei in groene groente-curry op het menu. Het is mijn kookbeurt en ik klok of het klaarmaken van het gerecht net zoveel tijd inneemt als HelloFresh heeft bedacht (30-40 minuten). Ik werk netjes en snel en ben binnen 35 minuten klaar. Het is heerlijk. De kokos, de spinazie erdoorheen: we eten ontzettend lekker en gezond. Zoveel groenten eten we zelf nooit. Spinazie én venkel én prei en dan ook nog eens al die andere lekkere ingrediënten zoals limoen, kokosmelk en gember. Yummie. Zo lekker, al die groenten. Ik merk dat bij ons de balans toch vaak doorslaat naar koolhydraten. Pasta met groenten, in plaats van groenten met pasta. Vanaf nu gaan we dat dus anders doen.

Ook over de derde dag zijn we enthousiast. Wederom eten we heerlijk (bulgur met spinazie en harissa) en houden we een hockeyhapje over. We eten ook echt nieuwe ingrediënten en verbazen ons vooral over de kruidenmixen die HelloFresh erbij doet. Die zijn echt super. Inn dit gerecht zit een Midden-Oosterse kruidenmix die echt een heerlijke touch geeft aan het gerecht. Ik vind het kwaliteitsverschil met een aantal jaren geleden echt enorm. Zo lekker aten we pakweg vijf jaar geleden niet met HelloFresh! Kennelijk hebben ze een hoop gedaan aan receptuurontwikkeling, of we hebben destijds net een beetje pech gehad. De vierde dag verdient ook een dikke 9: zoete aardappelsoep met kokosmelk. Superlekker met naan erbij, wat we zelf toevoegen. Als je wilt kun je altijd nog kip toevoegen, is ook een goede combi.

De laatste dag hebben we het gerecht waar we eigenlijk het minst naar uitkeken: bloemkool met blauwe kaassaus. Eigenlijk zijn we allevier niet heel gek op blauwe kaas. Ja, op een toastje misschien, maar het moet niet te dominant zijn. Daarom vervangen we de blauwe kaasblokjes voor een zakje geraspte oude kaas. Ook prima. Het gerecht vinden we niet zo lekker als de rest: een dikke zes. Maar het is oké. Na drie keer negens en tienen gegeten te hebben, kan er iets tussen zitten wat je eigenlijk net even minder lekker vindt.

Voordelen van vaker bestellen

En nu? Gaan we vaker bestellen? Ik heb even uitgerekend wat het kost om maaltijden bij HelloFresh te bestellen. Je kunt vaak gebruikmaken van kortingen, dus dat is altijd slim. Ik kies voor drie maaltijden per week, voor vier personen. We vullen dan naar behoefte zelf aan met vlees/vis of extra groenten. In dat geval zijn we € 68,99 per week kwijt (zonder eventuele kortingen). Niet heel weinig, maar dan hebben we wel een hoop eten in huis. Zeker als je meerekent dat we vaak een maaltijd overhouden, de eerder genoemde 'hockeyhap'. Kortingen zijn fijn, dus die proberen we zo vaak mogelijk mee te pakken. De voordelen voor ons:

* Niet meer hoeven nadenken 'Wat eten we vandaag' 
* Je krijgt nieuwe ingrediënten voorgeschoteld, echt nieuwe inspiratie
* We eten lekker en gezond met héél veel heerlijke groenten
* In ons drukke bestaan hebben we meer rust doordat we minder vaak boodschappen hoeven doen. We worden ontzorgd en dat is ontzettend fijn

Kortom: Hot, voor ons. Misschien niet het hele jaar door (want alles gaat vervelen), maar zeker om regelmatig weer even een periode te doen. Heb je er ook zin in gekregen? Maak dan gebruik van deze kortingscode, waarmee je tot wel € 85,- korting krijgt (én cadeaus!) op je eerste boxen!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)