Ook in het najaar helemaal on trend: luchtplantjes!

Je kunt zo veel leuks maken met luchtplantjes!
Je kunt zo veel leuks maken met luchtplantjes!

Groene vingers heb je niet echt nodig om deze luchtplantjes in leven te houden. Wel een plantenspuit met (regen) water, voldoende licht en een beetje frisse lucht. Flavourites ging op bezoek bij Marleen van Airplantshop om te kijken wat voor leuke luchtplantjes er zijn en wat je er allemaal mee kunt doen.

We ontmoeten Marleen in haar Airplantshop studio in Delft. Inmiddels liggen hier honderden, misschien wel duizenden Tillandsias. Luchtplantjes dus, in allerlei vormen en formaten. En dan te bedenken dat Airplantshop eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is! Marleen werkte namelijk in het bedrijfsleven toen ze per toeval in een klein winkeltje tegen luchtplantjes aan liep. Gefascineerd door deze bijzondere plantjes en enthousiast over wat je er allemaal mee kunt doen, is ze zich hier verder in gaan verdiepen. Ondertussen maakte ze leuke (verjaardags)cadeaus met luchtplantjes en toen was de stap naar een eigen (web)winkel snel gezet. En daar zijn wij heel blij mee, want wat zijn luchtplantjes toch leuk!

Twee trends gecombineerd: luchtplantjes en droogbloemen!
Twee trends gecombineerd: luchtplantjes en droogbloemen!

Marleen haalt al haar plantjes uit midden en zuid Amerika en élk plantje wordt bij binnenkomst gecontroleerd. Er staan in Delft speciaal voor haar gemaakte rekken waar de plantjes op liggen en op die manier genoeg licht, lucht en vocht kunnen krijgen. Ziet er zo gezellig uit, al die plantjes naast elkaar op een rek! En dan zijn ze nog niet eens verwerkt in een leuke decoratie!

Theelichthouder of airplanthouder?
Theelichthouder of airplanthouder?

Want hoewel je de plantjes los kunt kopen, heeft Airplantshop ook een hele fijne collectie woonaccessoires met de plantjes er al in verwerkt. Bijvoorbeeld glazen bollen en druppels waarin je de Tillandsia kunt laten zweven. Of gebruik een theellichthouder als luchtplanthouder!
Ook heel leuk is om de plantjes te combineren met schelpen, dan lijken het net zeedieren. Allerleukste voorbeeld hiervan zijn toch wel de Jellyfish: zee-egels in verschillende formaten en kleuren waaronder Spaans mos hangt. Je hangt ze op aan visdraad en het lijken net zwevende kwallen. Heel erg leuk om in een klein groepje bij elkaar te hangen, kan ook heel goed in de badkamer!

Links: Spaans mos, rechts: Jellyfish
Links: Spaans mos, rechts: Jellyfish

Wil je een echte eyecatcher in je woonkamer, dan kies je voor de gitzwarte of gouden leeuw, krokodil of parkiet met bovenin een mooi luchtplantje. Doet het ook erg leuk in de kinderkamer!

Deze dieren zijn echte eyecatchers in je huis!
Deze dieren zijn echte eyecatchers in je huis!

Voor alle thuiswerkers die hun bureau nog wel een beetje kunnen opfleuren, is er een te gekke telefoonhouder met ruimte voor twee luchtplantjes. Hoe leuk is dat! Ook erg geschikt om cadeau te doen, want het past precies door je brievenbus.

Leuk voor op je bureau, leuk voor in de keuken!
Leuk voor op je bureau, leuk voor in de keuken!

En door dit zwart metalen rendier krijg je toch spontaan zin in Kerst! Speciaal gemaakt om de mooie Tillandsia Silver te kunnen dragen. Je zet ‘m als enkel stuk neer, of in combinatie met andere kerstdecoratie. En als de feestdagen voorbij zijn, haal je het plantje uit het rendier en combineer je het met een ander accessoire. Zo leuk!

Ruik je de dennennaalden al?
Ruik je de dennennaalden al?

Wij van Flavourites hebben inmiddels op verschillende plekken in huis luchtplantjes hangen en staan. En hoewel ze makkelijk in onderhoud zijn, moet je écht niet vergeten om ze af en toe even lekker nat te spuiten. Ik (Petra) moet toegeven dat ik ze al twee dompelbadjes heb moeten geven voor extra vocht, maar daar knappen ze gelukkig goed van op! Wat ons betreft mag de luchtplantjes trend nog heel lang duren, want wij zijn fan!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)