Happy new... bullet journal!

Met deze tips wordt je bullet journal (nog) beter
Met deze tips wordt je bullet journal (nog) beter

Het is 1 januari. Nieuw jaar, nieuwe voornemens! Een van mijn things to do in 2018: een nieuw bullet journal maken. Een vers boek. Nieuwe plannen, lijstjes, opschoenen die handel. Maar eh... hoe werkt dat nou, een bullet journal? Voor degenen die even bijgepraat moeten worden: hier komen de nodige tips & tricks en een aantal online te shoppen bullet journals! handig om het nieuwe jaar lekker vers mee te starten dacht ik zo.

Ineens zag ik ze overal om me heen en leek het wel of werkelijk iedereen 'om' was: het bullet journal. Oftewel: een notitieboek bestaande uit pagina's met enkel en alleen stipjes, alias bullets. Ideaal om in te tekenen en te schrijven maar vooral: al je lijstjes, notities, goals, voortgangen etc etc in bij te houden. Mijn eerste bullet journal is al een tijdje een feit en wat mij betreft betekent een nieuw jaar: een nieuw journal. Ik zet een aantal fijne exemplaren op een rij en geef je ook nog een aantal tips & tricks!

Bijzonder: gemaakt van steenpapier
Bijzonder: gemaakt van steenpapier

Allereerst deze: een bullet journal van Paperontherocks.com. Dit is zo'n mooi label. Echt bijzonder. Het papier van Paperontherocks.com is gemaakt van steenpapier (ja, écht!). Ze waren aanwezig op Flavourites Live waar ik het papier voor het eerst voelde. Echt... hoe zacht! Hoe bijzonder! Het schrijft ontzettend fijn, vlekt niet bij linkshandigen en bovenal: het is duurzaam gemaakt. Super innovatief én slim! Leuk weetje: met de koop van Rockbooks steun je herbebossingsprojecten in Zuid-Afrika. Meer weten hierover? Lees hier het blog van onze Judith dat zij onlangs schreef over Paperontherocks.com!

Van knalroze tot glow-in-the-dark
Van knalroze tot glow-in-the-dark

Bij Mylovelynotebook.nl kun je je he-le-maal uitleven op het gebied van bullet journals. Hier hebben ze zoveel leuke notitieboeken! Zoals deze knalroze van Leuchtturm1917. Mylovelynotebook.nl verkoopt dit merk in allerlei kleuren en de boeken schijnen echt super te zijn. Mooi clean en helder, bestaande uit 249 genummerde pagina's en voorzien van een hardcover van kunstleer met een elastistische sluiting. Het leuke is: je kunt er ook je naam op laten drukken in blinddruk, goud- of zilverfolie! De boekjes kosten € 17,95, wil je ze laten personaliseren dan betaal je € 5,- extra. Of dit glow-in-the-dark bullet journal van Nuuna. Licht écht op in het donker! Is dat even handig voor alle nachtvlinders onder ons :-). Het boekje kost € 25,90.

Fijne boekjes
Fijne boekjes

O, wat en keuze! Dat wordt nog lastig hè! Ook gespot bij Mylovelynotebook: deze 'Everything starts from a dot', ook van Nuuna en genmaakt van zacht leer. De stipjes lopen door op de zijkanten van het papier. Echt mooi. Hij kost € 24,90. Net als deze 'Deep Thought' bullet journal, ook van Nuuna en net zo mooi.

Zoveel ideeën
Zoveel ideeën

Bij Bybird.nl zag ik trouwens ook nog deze leuke planner. Niet echt een bullet journal, maar is er zeker ook voor te gebruiken. Hij is voorzien van diverse soorten bedrukking en kost € 15,95.

Video met 50 doodle tips
Video met 50 doodle tips

Voor al je lijstjes dus. Om eindeloos in te doodlen en tekenen. Om rust te creëren in je hoofd. Weg met de chaos, vanaf nu ga je alles anders doen! Wie weet helpt je 'bujo' daarbij. Sowieso is het heerlijk om in de online wereld waarin we leven af en toe even offline te zijn. Lees dit blog maar eens, verfrissend toch? Een paar van mijn persoonlijke tips:
- Ik schrijf altijd met een fineliner in zwart met een dunne punt. Altijd met dezelfde pen, voor de nodige rust.
- Op kladpapier maak ik altijd een snelle schets van hetgeen ik wil vastleggen.Soms schaaf ik nog een beetje bij, daarna gaat het in mijn bullet journal.
- Sinds ik in mijn bullet journal bijhoud hoeveel glazen water ik per dag drink (door hokjes in te kleuren) is het visueel geworden en drink ik veel meer!
- Ik heb mijn werktaken veel beter ingedeeld doordat ik nu visueel maak waaraan ik mijn dagen besteed.

Op Youtube zijn trouwens heel veel leuke video's met tips en tricks te vinden. Een van mijn favorietjes is deze met heel veel doodle-ideeën voor je bullet journal. Met fijne tekeningen wordt het veel leuker en prettiger werken in je boek. In de trein, achter je bureau, aan de keukentafel: pak je momenten en leg je gedachten vast. Dat ruimt op, écht.

Een heel fijn en opgeruimd 2018!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)