Handige tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar

Handige tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar
Handige tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar

Het duurt misschien nog even, maar voor je het weet is het zover! Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Daarbij maakt het helemaal niet uit of je echte groene vingers hebt of dat het ieder jaar weer een opgave is om de boel mooi te maken zodat je er straks in de zomermaanden van kunt genieten. Wij geven je namelijk een aantal handige en vooral ook praktische tips, zodat je binnen de kortste keren je tuin klaar hebt voor het voorjaar en natuurlijk ook de zomer. Daarbij helpen we je natuurlijk niet alleen bij het opruimen van alle rotzooi, maar ook bij het opnieuw inrichten van je tuin. Een nieuwe lounge en Ibiza parasol kopen is bijvoorbeeld een goede eerste stap om een beetje sfeer te creëren in je tuin.

 

 

Het belang van de juiste voorbereiding

We staan er niet altijd bij stil, maar voordat je daadwerkelijk begint met je tuin, is het goed om je eerst voor te bereiden. Het is bijvoorbeeld belangrijk en ook handig om eerst wat achtergebleven bladeren en takken op te ruimen, zodat je ook optisch een veel beter idee hebt van hoe de boel er nu daadwerkelijk bij ligt. Vaak lijkt het op het eerste oog een heel stuk erger dan dat het daadwerkelijk is. Nadat je dit hebt gedaan, is het tijd voor wat minder leuk werk en dat is het weghalen van het onkruid. Belangrijk daarbij is wel dat je even goed kijkt of er niets is beschadigd. Het kan namelijk zijn dat er tegels kapot zijn gevroren door de kou.

Denk ook aan de bodem

Om de tuin straks goed te laten bloeien, is de bodem ontzettend belangrijk. Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat de bodem in de afgelopen maanden flink te verduren heeft gehad. Bekijk bijvoorbeeld de pH-waarde van de bodem, zodat je direct kunt zien of het nodig is je bodem te voeden. Doe je dit namelijk niet, dan is de kans groot dat je straks allemaal prachtige bloemen in de grond poot, maar ze niet of niet volledig tot bloei komen. Het voordeel vandaag de dag is wel dat je voor iedere bodem wel geschikte voedingsstoffen kunt halen, zodat je de bodem binnen de kortste keren weer op het niveau hebt dat nodig is om de boel mooi te laten bloeien.

Zorg voor de aankleding

Als je tuin volledig schoon en opgeruimd is, is het tijd om de boel gezellig aan te kleden. Alleen een loungeset met parasol is natuurlijk niet voldoende om het gezellig te maken. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld bij je lounge een buiten vloerkleed in dezelfde kleuren neer te leggen, zodat het geheel net even wat gezelliger is. Daarnaast kun je ook kiezen voor grote bloembakken, zodat je direct wat extra kleur en groen toevoegt aan het geheel. Je zult zien dat wanneer je met deze tips aan de slag gaat, je tuin er ineens heel anders uit komt te zien.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)