Handgemaakte sieraden

Eerlijk geproduceerd en prachtig...
Eerlijk geproduceerd en prachtig...

Wat is december toch een heerlijke maand. De dagen zijn op hun kortst, maar overal om je heen zijn lichtjes die een gezellige sfeer geven. Buiten is het koud, maar ik schrijf dit stukje in een warm café. Vanaf mijn plekje heb ik uitzicht op de uitbundig versierde kerstboom die op een centrale plek staat, te midden van groepjes mensen die samen een biertje of een glas rode wijn drinken.

December is een maand van genieten én een maand om stil te staan bij alles wat je hebt gedaan in het jaar dat bijna ten einde is. Zo besef ik dat ik heel blij ben dat ik me dit jaar weer heb mogen bezighouden met het promoten van duurzame mode. Duurzame mode is volop in ontwikkeling en wij ontdekken bij Goodfibrations dan ook regelmatig nieuwe merken met een mooi verhaal, waar we heel enthousiast van worden. Zo verkopen we sinds kort oorbellen van HINTH, wat staat voor Handmade IN Thailand. HINTH is een Fair Trade label dat moderne en betaalbare sieraden produceert. Elk sieraad is handgemaakt door Thaise vrouwen, die dankzij HINTH een eerlijk en stabieler inkomen kunnen verdienen.

Ga jij deze kerst voor een ketting, ring, of armband van People Tree?
Ga jij deze kerst voor een ketting, ring, of armband van People Tree?

Het Britse merk People Tree is een pionier op het gebied van Fair Trade en duurzame mode, waarbij het produceren van al die mooie kleding en accessoires hand in hand gaat met het creëren van kansen en betere leefomstandigheden voor de betrokkenen. Zo zijn de sieraden van People Tree die wij verkopen allemaal gemaakt in Kenia, door een Fair Trade sociale onderneming die mensen met een lichamelijke handicap de kans geeft om bij hen te werken.

Sieraden uit de collectie van A Beautiful Story
Sieraden uit de collectie van A Beautiful Story

En dan ten slotte in de categorie “merken die we zeker nog eens in onze collectie moeten opnemen”: A Beautiful Story. Dit Nederlandse merk laat sinds 2005 sieraden maken bij een drietal producenten in Nepal en India. Vanaf dag één werkt A Beautiful Story volgens de Fair Trade criteria, zodat iedere werknemer in de keten in staat wordt gesteld een eerlijke boterham te verdienen. Dit resulteert in een prachtige collectie armbanden, kettingen en oorbellen. En oh ja, ze verkopen ook nog hele mooie ansichtkaarten met unieke illustraties.

Veel leuker om te sturen dan een traditionele kerstkaart!
Veel leuker om te sturen dan een traditionele kerstkaart!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)