Hé... it's Fun to Run!

Hebben-boekje!
Hebben-boekje!

Wie ons een beetje volgt op social media, heeft 't misschien al eens zien langskomen. Mijn boekje Fun to Run, dat sinds vorige week in de winkels ligt. Ik wilde dit boekje al zó lang schrijven! En hier is 't dan. Speciaal geschreven voor alle dames die wel willen hardlopen, maar geen moed kunnen verzamelen. Die steeds weer een ander smoesje klaar hebben of nog steeds niet de juiste outfit hebben aangeschaft. Weg met die smoesjes, ik heb heel veel tips verzameld waarmee je wél gaat lopen! 

Mijn boek Fun to Run... en hoe 't begon! Ik weet nog goed dat ik ruim vijf jaar geleden tegen de Claudette en Annemarieke van Uitgeverij Snor (je kent ze wel, van al die leuke en hippe boekjes zoals Relax Mama en Shoot!) dat ik wel eens een boekje over hardlopen wilde maken. En dan lekker vrolijk, hip, laagdrempelig en inspirerend. Géén ingewikkelde verhalen over lastige looptechnieken, geen ambitieuze snelheidsduivels aan het woord. Gewoon, een leuk boek voor vrouwen zoals jij & ik. Want eerlijk is eerlijk: ik vind hardlopen heerlijk - als ik eenmaal bezig ben. Snel ben ik niet, en er zijn zat meiden die het veel langer kunnen volhouden dan ik.

Met heel veel tips en anekdotes
Met heel veel tips en anekdotes

De dames Snor zagen het wel zitten, zo'n boekie. Want dit was er nog niet. Maar de tijd was er nog niet rijp voor, zo dachten ze. Dus wachtten we een paar jaartjes totdat ze riepen: 'Nú moet je 't gaan maken! Ander zijn we te laat!'. Hahaha, zo gaat dat dus.

Van de poppetjes van Maartje Kuiper word je blij, toch?
Van de poppetjes van Maartje Kuiper word je blij, toch?

De verkeerde schoenen, blessures, in de file staan vlak voor een loopevenement: ik maakte het allemaal mee en schreef 't op in Fun to Run. Vriendinnen en vriendinnen-van-vriendinnen leverden sappige quotes. Ik sprak met specialisten en putte uit eigen ervaring. Van pijn lijden bij de fysio tot het uitlopen van de marathon in New York: been there, done that. En ik deel mijn ervaringen graag. Et voilà: nu ligt Fun to Run in de winkel (€ 14,99) en ben ik supertrots. Het ziet er zó leuk uit! Te gek opgemaakt, met pastelkleurige poppetjes en veel neon accenten. Ik krijg mails van meiden die dankzij Fun to Run zijn gaan hardlopen en heb al heel wat boekjes mogen signeren. Misschien is 't ook iets voor jou? Of voor je zus, vriendin of collega die al heel lang roept dat ze wil gaan lopen, maar nog steeds aan de bank zit vastgeplakt?

Superleuk cadeautje!
Superleuk cadeautje!

Voor al die meiden dus die in actie willen komen: Fun to Run. De tekeningetjes van Maartje Kuiper zijn in elk geval hilarisch en - leuk detail - als je snel door het boekje bladert zie je rechtsonderin een poppetje rennen en de finish halen. Want echt - dat kun jij ook. Je zult niet de eerste zijn die met frisse tegenzin begint maar eenmaal op dreef, verslaafd raakt... 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)