Groene oase

Groene planten op een roze achtergrond... zo mooi!
Groene planten op een roze achtergrond... zo mooi!

Als ik de kasten leeghaal op de laatste schooldag en alles aan de kant zet voor de schoonmaak, heb ik het idee alsof ik een sabbatical van een jaar tegemoet ga. Nooit meer werken, naar buiten en op avontuur! Ik houd vooral van de buitenlucht, het groen om mij heen en de rust die ik voel in de natuur. Na zes weken buitenleven in een bus of tent, een rondreis door Midden-Amerika of drie weken aan het zwembad in Toscane, vind ik het dan ook vooral lastig dat ik weer naar binnen moet. Naar mijn stoffige lokaal en mijn eigen (kleine) huis. Ik zat te denken hoe ik dit leed kon verzachten en ging op onderzoek uit.

Groen en gezond
Lekker onderhoudsvriendelijk natuurlijk, die planten aan de muur. Houd jij meer van ‘The Real Deal’? Dan zit je helemaal goed bij The Green Lifestylestore. Je kunt hier kiezen uit een grote hoeveelheid kamerplanten en planten voor terras, balkon of tuin. En wist je dat planten, naast dat ze je interieur helemaal afmaken en je tot rust doen komen, ook een groot gezondheidsvoordeel met zich meebrengen? Planten breken namelijk schadelijke stoffen af  en maken zuurstof uit koolstofdioxide, de stof die we uitademen. Goede keuze dus!

De bloemen van Bloomon zijn echt super
De bloemen van Bloomon zijn echt super

Urban jungle
Zo vond ik bij House for Interior prachtige, op doek geschilderde bladeren van Birgitt Olislager. Met deze kunstwerkjes aan de muur tover je zelfs de saaiste ruimte in een mum van tijd om tot urban jungle!
 
De beroemde Banana Leaf print
Ga je liever voor een wat meer in het oog springende muurdecoratie? Dan zit je goed bij de ontwerpen van Ixxiyourworld.com. Je kunt hier voor een eigen vakantiefoto of een ontwerp uit de Ixxi collectie kiezen. De print is gedrukt op vierkantjes en die zet je vervolgens met kleine verbindingselementjes aan elkaar. Het resultaat is een mooi en betaalbaar stuk kunst aan de muur, zo groot als je zelf wilt. De beroemde Banana Leaf print werd in 1942 ontworpen als behang voor het iconische Beverly Hills Hotel. Nu kan hij ook aan jouw muur hangen..voor je het weet waan je, je zelf gast van dit luxe hotel..of weer even op de bananenplantage in Costa Rica. You decide...

Leuk van House for Interior!
Leuk van House for Interior!


Bloemenpracht
Fluitenkruid, klaprozen, zonnebloemen. In de zomer staat de natuur vol met uitbundig bloeiende zomerbloemen. Langs de berm in Frankrijk, in de weiden van Oostenrijk, maar ook hier langs de Schie. Ik word daar dus zo vrolijk van! Ik wil dat gevoel zo lang mogelijk vasthouden! Superslim plan dus om in de herfst bloemen in huis te halen. Probleem is (was!)…ik houd niet van die truttige samengestelde boeketten, je kent ze wel…Het concept van Bloomon vind ik daarom ook te gek. Je neemt een abonnement, je bepaalt zelf hoe vaak je een bos ontvangt, het wordt gewoon aan je deur bezorgd en het zijn nog originele, hippe boeketten ook! Briljant toch?

Groene kunst van Ixxi
Groene kunst van Ixxi


Verfijnde vogeltjes
Nog zoiets, waar ik in de vakantie zo van geniet. Vogeltjes, die op het terras de kruimels van je schoteltje komen eten. Een vos, die langs je tent schiet. Konijntjes, die in het maanlicht over de camping huppelen. Zo’n ontmoeting met de natuur blijft altijd bijzonder. Breng eens een bezoekje aan de website van LoveMyrte. Makkelijker breng je de natuur je huis niet binnen. Myrte tekent vogeltjes en vele andere soorten dieren en bedrukt kussentjes, bekers, borden en  andere woonaccessoires met haar ontwerpen. Je vindt hier ook behang en muurstickers. Ze zijn zo natuurgetrouw dat je haast zou vergeten dat je nog binnen zit!
Boekje erbij, voetjes omhoog en zo houd je in deze groene oase je vakantiegevoel nog net even wat langer vast... missie geslaagd!

Zo mooi: de bordjes van LoveMyrte
Zo mooi: de bordjes van LoveMyrte

 

reacties op dit blog (1)

29 augustus 2018
Sanne
Fijne tips heb je. Doe mij maar zo’n groene oase. Dank je!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)