Ga je verhuizen? Schakel dan een verhuisbedrijf in!

Ga je verhuizen? Schakel dan een verhuisbedrijf in!
Ga je verhuizen? Schakel dan een verhuisbedrijf in!

Wanneer je gaat verhuizen, dan is dit een flinke klus. Natuurlijk betekent dit ook het begin van iets nieuws, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je een hoop stress hebt. Om ervoor te zorgen dat alles goed en soepel verloopt, heb je eigenlijk twee opties. Zo kun je ervoor kiezen om met een stel vrienden op te trommelen en samen de boel van A naar B te verhuizen, maar kun je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Omdat we toch zien dat lang niet iedereen het gemak hiervan inziet en met name let op de kosten, vinden wij het belangrijk dit eens van de andere kant te belichten. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het inschakelen van een verhuisbedrijf, maar als je alles kosten afzet tegen de tijd en moeite en vooral ook de stress die het je kost, dan zeggen veel mensen achteraf vaak dat ze liever een bedrijf hadden ingeschakeld. Om dit voor te zijn hebben wij een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Gemak

Verhuizen is een flinke klus. Denk alleen al eens aan alle spullen die in je verschillende keukenkastjes liggen om nog maar te zwijgen over de rest in huis. Natuurlijk kun je dit prima allemaal zelf inpakken en is dat tot op zekere hoogte ook verstandig om te doen, maar kijken we naar het grotere werk, zoals het slepen van meubels enzo, dan is het wel fijn dat je dit niet zelf hoeft te doen. We staan er namelijk vaak niet bij stil, maar als je alles wilt verhuizen, heb je een paar extra handen nodig, een verhuisbus of aanhangwagen en ook materiaal om ervoor te zorgen dat je alles op een goede en veilige manier van A naar B kunt verhuizen. Een verhuisbedrijf inschakelen zorgt er namelijk voor dat je hier geen omkijken naar hebt en hoef je je dus ook niet druk te maken over een aanhangwagen of je best te doen om een stel vrienden om te trommelen.

Kostenbesparend

Natuurlijk kost verhuizen geld, maar het huren van een verhuisbus en het opnemen van één of meerdere vrije dagen ook. Als we dan vaak onderaan de streep kijken, dan is het vaak helemaal niet heel veel duurder om een bedrijf in te schakelen, dan om zelf aan de slag te gaan. Tegenwoordig kun je er zelfs voor kiezen om te verhuizen met extra hulp. Dat wil zeggen dat je zelf helpt en bijvoorbeeld de hulp van twee verhuizers inschakelt. Dit heeft als voordeel dat de kosten  wat lager uitvallen, maar je wel twee mensen met ervaring erbij hebt, die je precies kunnen vertellen hoe jij de verhuizing het beste kunt aanvliegen.

Verzekerd

Een ongelukje zit in een klein hoekje, maar wanneer je zelf schade maakt, dan is de kans aanwezig dat je hier niet voor verzekerd bent. Kies je ervoor om een verhuisbedrijf de verhuizing te laten uitvoeren, dan is dit vaak een ander verhaal. Wel is het belangrijk even goed de voorwaarden door te lezen, zodat je wel zeker weet dat je bij schade aanspraak kunt maken op een vergoeding. Dit wordt namelijk niet standaard door alle verhuisbedrijven gedaan en ook vaak als een aanvullende optie aangeboden.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)