Zó maak je een droogbloemenring

Aan de slag met droogbloemen!
Aan de slag met droogbloemen!

Word jij ook zo vrolijk van droogbloemen? En wist je dat je er hele leuke dingen mee kunt doen. Je kunt ze natuurlijk in een mooie vaas zetten, maar in dit blog deel ik 3 andere leuke ideeën.

Op dit moment zitten we veel thuis, het ideale moment om het huis op te ruimen, klusjes te doen waar je anders nooit aan toe komt en om eens even lekker creatief aan de slag te gaan. Ik hou van creatief bezig zijn maar ook van leuke woondecoratie en bloemen. Met deze combi ging ik voor jullie aan de slag.

Ring stylen met droogbloemen
Ring stylen met droogbloemen

Een echte eyecatcher in huis is een dring met droogbloemen. Je kunt zelf kiezen of je de bloemen helemaal rondom vastmaakt of de helft van de ring hiervoor gebruikt. En doe je dan onderkant of zijkant? Je kunt het helemaal zelf bepalen. De bloemen maak je vast met heel dun ijzerdraad. Door steeds kleine bosjes vast te maken zul je niet veel ijzerdraad meer zien. Zie je het ijzerdraad nog zitten? Met een lijmpistool kun je gemakkelijk losse takjes of bloemetjes over de draadjes heen plakken. In de webshop bij Liefs van Cindy kun je een DIY pakket kopen waar alle benodigdheden inzitten. Dat is handig! Maar misschien heb je zelf nog wel leuke droogbloemen in huis. Die kun je ook goed gebruiken voor de volgende twee tips.

Afwerking
Afwerking

Je kunt de bloemen ook in een standaard van klei zetten. Super simpel en met een heel tof resultaat. Ik gebruikte de zelfdrogende klei van Action en een los bosje droogbloemen. Snij de klei in stukjes zoals je zelf mooi vindt. Langwerpig, vierkant of rond, het kan allemaal! Prik daarna de droogbloemen in de klei. Nu hoeft het alleen nog maar te drogen. Deze klei wordt namelijk vanzelf hard. Leg het wel even op een placemat of papiertje. Anders krijg je misschien vlekken.

Droogbloemen in een glazen pot
Droogbloemen in een glazen pot

 

Droogbloemen in een standaard van klei
Droogbloemen in een standaard van klei

Bij mij vind je de droogbloemen door het hele huis. Ik word er gewoon zo vrolijk van! Bij echte bloemen vind ik het altijd zo jammer dat ze niet zo mooi bijven, daar heb je bij droogbloemen geen last van. Ik heb ze ook in een glazen pot met deksel staan. De pot kocht ik bij Xenos. Kies een aantal bloemen uit die je erin wilt, knip ze op verschillende lengtes af en zet ze in de pot. Dit is ook meteen een leuke cadeautip. Op de website van Liefs van Cindy kun je ook gratis een aantal leuke printables downloaden. De vrolijke lente print die ik gebruikte, vind je daar ook. In deze tijd kent iedereen wel iemand die je daar blij mee kunt maken toch?

Ga je ook aan de slag? Deel je een foto van het resultaat en tag je @Flavourites en @Liefsvancindy daar dan even in? Vinden we leuk!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)