Frisse lentewind door je huis!

Frisse lentewind door je huis
Frisse lentewind door je huis

Ah het is lente! Ons favoriete seizoen! Zo fijn dat na die grijze, koude maanden het zonnetje weer lekker warm aanvoelt, er knopjes aan de bomen komen en de voorjaarsbloeiers staan te shinen. Krijgen we echt de lentekriebels van. En dat betekent dus een frisse wind door ons huis, inclusief voorjaarsschoonmaak. Alle donkere en warme winter items verhuizen we naar zolder en het frisse en lichte lente spul toveren we tevoorschijn. Move over winter, hello spring!

 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben altijd zo blij als het maart is. Geeft me zo’n gevoel van hè hè, de winter is nu echt voorbij. Als notoire koukleum verlang ik zo naar dat lentezonnetje dat veel fijner aanvoelt dan de zon in de winter. En het licht lijkt ook anders -of zie ik nu alleen wat ik wil zien- zo mooi crisp. Niet nodig om te zeggen dat de lentekriebels mij in hun grip houden. En dat betekent werk aan de winkel! First things first, de dikke gordijnen maken plaats voor de lichte -en in mijn geval groene- gordijnen. Dat geeft meteen zo’n andere sfeer in huis. Zet de deuren open en laat de boel meteen even goed doorluchten. Die frisse lentelucht inspireert je meteen om even lekker schoon te maken.

Wissel jij ook in de lente je dikke gordijnen in voor luchtige exemplaren?
Wissel jij ook in de lente je dikke gordijnen in voor luchtige exemplaren?

Nu is schoonmaken niet mijn grootste hobby, maar meer een wekelijks terugkerend noodzakelijk kwaad. Dus om zo leuk mogelijk te maken, gun ik mezelf leuke schoonmaak materialen. Ik word altijd heel erg blij van de mooie houten spulletjes van Dille & Kamille, zoals de afwasborstels, handvegers en wasknijpers. Sopje in een grote off white zinken emmer met houten handvat, poetsdoekje van bio-katoen erbij and I’m good to go! 
In onze blogs over Brauzz en Sophie Green vind je trouwens de heerlijkste en natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Kaarsen kunnen altijd, en in de lente het liefst in frisse kleuren
Kaarsen kunnen altijd, en in de lente het liefst in frisse kleuren

En dan is het nu tijd voor het leuke gedeelte: aan de slag met accessoires! Op de een of andere manier pas ik mijn smaak altijd aan het seizoen aan. Met de lente in aantocht, neig ik naar mooie pasteltinten, met een voorkeur voor licht roze. Al vind ik geel ook heel mooi, zo rond Pasen. Perfecte manier om deze lentekleuren aan je interieur toe te voegen is in de vorm van kaarsen. Ik zag deze in het najaar al heel veel, maar ik blijf ze geweldig vinden: swirl kaarsen en gradient kaarsen (met dat subtiele kleurverloop). Maar ook deze zachtgroene kaarsen, gemaakt van het natuurlijke stearine, zijn prachtig in al hun eenvoud. Ik combineer ze het liefst met een witte kandelaar, zodat de kleur van de kaars benadrukt wordt. Mijn favoriet van dit moment: deze slanke driepoot van K’willeminhuis, gemaakt van gerecycled staal. 

Wat is er meer lente dan bloemen?
Wat is er meer lente dan bloemen?

Iets wat je altijd bij mij in huis vindt, zijn verse bloemen. Ik hou heel erg van weelderige veld-  of plukboeketten, mooie losse takken en nu heb ik al een paar keer grote tulpen en vrolijke ranonkels gehad. Brengt meteen dat lentegevoel in huis. Bij een groot boeket kies ik meestal voor een transparante vaas zodat het accent op de bloemen licht, maar een enkele tak zet ik in een vaas die er zelf ook mag wezen. Hoe leuk zijn deze vazen van Foekje Fleur! Verkrijgbaar in verschillende modellen, klein en groot, in alle pasteltinten die je maar kunt bedenken. Love it!

Ook de kussens en dekentjes krijgen een lente update
Ook de kussens en dekentjes krijgen een lente update

Bij de grote van-winter-naar-lente-wissel ga ik ook altijd aan de slag met kussens. Zachte en aaibare kussenhoesjes in diepe kleuren haal ik eraf, die mogen eind september weer terug. En tevoorschijn komen de lichte kleuren, in linnen en katoen. Of wat dacht je van deze knapperd van cactuszijde! Net zo zacht als echt zijde, maar dan gemaakt van de Aloe Vera cactus. En hoewel de temperatuur langzaam omhoog kruipt, ben ik er nog niet aan toe om mijn dekentje op te bergen. Niets lekkerder dan ‘s avonds weg te kruipen onder een fijne deken. Ik heb er verschillende in allerlei kleuren en nu in de lente wissel ik mijn donkere in voor een zachtroze en heel licht groen exemplaar. Je kunt ze opbergen in een mooie naturel rieten of juten mand, of je laat het lekker nonchalant over je bank hangen. 

Oh deze omwisseling voelt zo goed! Ik word helemaal blij van die frisse kleuren en dat luchtige gevoel. Het geeft zo veel energie, bijzonder hoe dat werkt.Ik ga in ieder geval van genieten van mijn lentehuis. Jij ook?

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)