Flavourites tipt: originele vakantiehuisjes voor de herfstvakantie!

Lekker eropuit in de herfstvakantie
Lekker eropuit in de herfstvakantie

Zin om er tijdens de herfstvakantie even tussenuit te gaan? Deze originele vakantiehuisjes hebben in de herfstvakantie (regio midden/zuid) nog plek! Wel snel boeken, want vol = vol. Woon je in regio noord en heb je vanaf 10 oktober al vakantie? Check dan dit blog met leuke tips!

Vakantiehuisje in Broek in Waterland
Als je zoals wij je vak ervan hebt gemaakt om te speuren naar de leukste hidden gems, is het natuurlijk minstens zo leuk om die ook te delen. Omdat we van zoveel mensen hoorden dat ze na een 'gekke zomer' alweer toe zijn aan de volgende vakantie, gingen we op zoek naar te gekke vakantiehuisjes om in de herfstvakantie naartoe te gaan. Eisen: leuk voor het hele gezin, origineel, in eigen land en het vakantiehuisje moet van buiten én liefst ook van binnen een 'snoepje' zijn. Dit oer-Hollandse vakantiehuisje in het idyllische Broek in Waterland (op 15 minuten van Amsterdam) voldoet aan alle eisen. Het ligt op een unieke locatie in de landerijen van Broek in Waterland. De eigenaar woont op een woonboot en heeft in de tuin dit geweldige huisje geplaatst. Je komt er via een privé-pontje. Het avontuur kan dus direct beginnen! Je voortuin is de vaart, de achtertuin de weilanden. Dat wordt ravotten, de natuur in, vies worden, ontdekken en gezellig bij elkaar zijn. En 's avonds heerlijk bij de vuurkorf. Voor de liefhebbers: ja, er is wifi.

Vakantie in Broek in Waterland
Vakantie in Broek in Waterland

Vakantiehuisje a.k.a. yurt
Ooit in een yurt geslapen? Super leuk is dat. Echt weer een compleet nieuwe ervaring. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Deze yurt vind je in Oene (Gelderland). Hij staat op het erf van een zorgboerderij, waar je ook vier trekkershutjes vindt. Ook aanwezig: een sauna. Dat wordt ultiem relaxen! Oene is een heerlijke bestemming. Op steenworp afstand van de IJssel, leuke klompenpaden en de Veluwe. Je bent er heerlijk buiten. Genieten van de sterren! Extra bijzonder: er is geen elektriciteit, dus verlichten gebeurt met kaarsen. Is het slecht weer? Dan is het binnen bij de houtkachel super gezellig! Kijk, van dit soort vakantiehuisjes worden wij dus blij.

Een yurt als vakantiehuisje
Een yurt als vakantiehuisje

Ecovlot in de natuur
Toegegeven: dit vakantiehuisje is qua interieur nogal eh, basic, maar de ligging - midden in de Noord-Brabantse natuur direct aan de Steenbergsche Vliet - maakt alles goed. Hier kom je om te ontspannen. Om er even helemaal uit te zijn en alleen maar te relaxen. Het is kamperen, maar dan luxe. Lekker slapen in een (stapel)bed en 's ochtends wakker worden van de watervogels. Sup of opblaaskano mee en er even lekker helemaal tussenuit!

Vakantiehuisje aan het water
Vakantiehuisje aan het water

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)